Lehet epilepsziás egy kutya?
Figyelt kérdés
a kutyánk elég gyakran rohamot kap,ami abbol áll,hogy megmerevedik,utána rángatozik,fenn akadnak a szemei,néha folyik a nyála,mikor elmulik utána ugy ugy ugrál.ezeket a rohamokat nála hányás vagy hasmenés követi.mitöl lehet ez?2010. jan. 27. 09:38
11/17 anonim válasza:
Lehet, az én francia bulldogom is az! De én nem adtam neki a gyógyszert, mert azt mondta az állatorvos, ha nem muszáj ne szokjon rá! Szóval, a kutyusom kinőtte az epilepsziát, azóta nem is volt rohama!
12/17 anonim válasza:
Sajnos lehet epilepsziás egy kutya.Inkább a kisebb termetüeknél fordul elő gyakrabban,Sajnos az én kutyim is az volt,egy csivava,8 hónaposan tapasztaltam nála az első tüneteket,amiket te is leirtál.Ő is szedett gyógyszert SERTANT és SEVENELETTÁT,de sajnos nála sem mentett életet,a napokban lenne 4 éves de már lassan 1 éve nincs velem sajnos:-(((((.A tapasztalatom hogy a gyógyszer a tüneteket enyhiti azonban más belsö fontos szerveket tönkretesz..Ha kérdésed lenne még tedd fel ,szivesen válaszolok..
13/17 anonim válasza:
Ez sajnos epilepszia.Mi 3és fél éve kezeljük a kutyusunkat ugyanevvel a betegséggel.Az állatorvosunktol kaptunk egy étrend-kiegészitö tablettát ami vitaminokbol áll.A neve DYNA-LODE. Miota ezt kapja azota évi 2 enyhe rohamnál megálltunk.Ha mégis jön a roham akkor kap a végbelébe egy gyogyszert aminek a neve:Diazepam desitin 10mg-os rektális oldat.A vitamin és a gyogyszer mennyisége függ az állat sulyátol.Ha van kérdésed szivesen válaszolok.Jobbulást kivánok a kutyusnak.
14/17 MARIANN06 válasza:
Nekünk is abban pusztult el.El kellet altatni mert csak szenvedet és a gyogyszeres kezelés is csak kis ideig tartotta volna életbeen:(
15/17 A kérdező kommentje:
köszönöm hogy irtatok.nálunk nincs gyogyszeres kezelés egyenlöre,de igazábolkb 2 éve tart.az utolsó tgenap volt,ez majdnem háromnegyed orás volt.
2010. jan. 27. 20:27
16/17 anonim válasza:
Ez borzaszto hosszu idö egy ilyen rohamot kibirni egy kutyának.Ez idö alatt iszonyu fájdalmai vannak a görcstöl és oxigén hiánya is van.Merre laksz?tudok segiteni?.Tudom hogy vannak állatorvosok akiknek gözük sincs mit kell ilyenkor tenni.Nem tudom hogy a tiedet látta-e már orvos.Az egyik ismerösömnek az állatorvos azt ajánlotta hogy öntse le a kutyát hideg vizzel.Ekkora baromságot ember nem mondhat,hiszen ebbe az állapotban egy sokkhatás éppen az állat halálát is okozhatja. Kérlek irj,érdekel hogy mi van a kutyussal
17/17 Akiteki válasza:
2 éve vannak epilepsziás rohamai és nem kezeli orvos?
Szerencsétlen állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!