Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hol legyen a kutya télen?

Hol legyen a kutya télen?

Figyelt kérdés

A vizslám 10 hónapos (fajtiszta -ezt azért írom, mert a keverék kutyusok masszívabbak) és nem tudom mivel csinálok neki jót.

Van egy fűtött garázs, ahol a meleg radiátor mellett van a kis helye (ott volt kiskorában is), és ott nagyon jól érzi magát. Az a kérdés, hogy esténként ott legyen vagy a házában az udvaron?

Attól félek ha mindig a melegben van esténként, akkor a hidegbe kilépve megfázik vagy mégrosszabb.. Maradjon akkor a házában estére is?

Tapasztalt gazdik írjanak légyszi! :)

2014. nov. 4. 13:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nappal adhatsz rá egy kutyaruhát és nem fázik meg. Én a garázs mellett szavazok !! :)
2014. nov. 4. 13:56
 12/26 A kérdező kommentje:

Sippara: Elég nagyfiú már ahhoz, hogy az éjszakát kibírja a gazdi nélkül. :) Tudom hogy a vizslák régen (illetve sok még ma is) bent a házban aludt, kandalló előtt meg ilyesmi, de ő nem jöhet be a házba már négy hónapos kora óta (bár ha rajtam múlna felőlem akár az ágyamba is bejöhetne)..

De akkor a garázs, oké. Hidd el hogy jó dolga van, nagyon szeret ott lenni, annó ő magától igényelte hogy kint lehessen a lakás helyett.

Köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 4. 14:00
 13/26 sippara ***** válasza:
Oké, garázs, meg kert, de a helyedben elkezdenék félretenni, mert rohadt drágák tudnak lenni az ízület gyógyszerek. Az meg, hogy egy fajtájából adódóan ennyire embercentrikus kutya inkább a kertet választja, nagyon sokat elmond a foglalkozás minőségéről :)
2014. nov. 4. 14:04
 14/26 A kérdező kommentje:

Szerintem meg ásd el magad.

Nem lehet feltenni egy kérdést, mert az olyan tuskók mint te, láttatlanban elkezdenek beleugatni a dolgokba. A hozzád hasonló éllettelen senkiknek ez a mániája??

Egy rohadt állatkínzó vagyok, komolyan. De azért szeretnék az én kutyámnál boldogabb állatot látni.. ;)

És nem vagyok kiváncsi a kommentjeidre, úgyhogy ne fáraszd magad!

2014. nov. 4. 14:09
 15/26 anonim ***** válasza:
Írtad, hogy ha rajtad múlna, lakhatna a házban is. Miért nem mehet be?
2014. nov. 4. 14:11
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

sippara, te valami aggódós öregasszony vagy?

A bernáthegyis gazda

2014. nov. 4. 14:16
 17/26 A kérdező kommentje:

#15: Apukám nem engedi. Szerinte kell egy határ, és nem a házba való a kutya. De mindemellett apukám az, aki tényleg biztosítja számára azt, hogy pl. fűtött legyen a garázs, meg hogy jó élete legyen, úgyhogy mielőtt félreértés történne, nem arról van szó hogy nem szereti a kutyusunkat!!

Kiskorában még bejöhetett, nyílván az első pár hétben együtt élt velünk, de utána már ő igányelte hogy kimehessen és jobban felfedezhesse az udvart például. Azóta meg nem is akar bejönni, mert jól van tartva kint is, és eleget is vagyunk vele (játék, séták, kutyaovi stb.).

2014. nov. 4. 14:17
 18/26 A kérdező kommentje:
#16: Nagyon úgy tűnik..
2014. nov. 4. 14:18
 19/26 anonim ***** válasza:
Ja, értem. Hallottam már, hogy a kutya - általában pont a vizslás gazdik mesélték -, semmi áron nem akart bemenni a lakásba, legfeljebb csak enni, egész nap kint volt a kertben, és rendesen tartott, vadászni járó, foglalkoztatott vizslákról van szó. Nekem ez fura. De ha a kutyád jól érzi magát a garázsban, akkor legyen ott, legalább nem fázik. De egy pulcsit vehetsz neki a biztonság kedvéért :)
2014. nov. 4. 14:27
 20/26 sippara ***** válasza:
Nem, drága kedves 51 százalékos, én egy olyan állattartó vagyok, aki tisztában van a kutya, mint élőlény igényeivel (mert hogy ilyenek is vannak ám neki, és nem, közhiedelemmel ellentétben ezek nem a kajaigény, meg a simiigény).
2014. nov. 4. 14:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!