Hogyan lehet megoldani egy közepes-kistestű kutya kinti tartását?
Úgy èrtem, hogy a házát hogy csináljam meg, hogy ne fázzon télen?
Nappal bejöhet, de éjjelre nem (anyám nem engedi meg, mert azt mondja h bepisil és bekakil, pedig nem).
Valamiert nem szeret bemenni a házába, pedig most sem hideg, csak gondoltam, ha megcsinálom jobban, akkor szivesebben bemenne. Segítségeteket várom !
Ha rám hallgatsz, plédet NE rakj be, de a széna nagyon jó ötlet.
Ha vizes a fű (és a kutya) a pléd/takaró átvizesedik és hidegben simán tüdőgyuszit kaphat. Ezzel ellentétben a szalma elvezeti nedvességet.
Nekünk ugyan hosszúszőrű kutyáink voltak ,de a kutyaólat mindig teleraktam(jo sokat )szalmával ,ha nagy volt a hideg odút csináltak bele.Nem kell pokróc !
Nem kell neki udvarolni ,hogy legyenszíves menjen be az ólba ,mert az jó neki !A kutya tudnifogja ,hogy mikor fázik annyira ,hogy védett helyre megy.Azért mondtam,hogy védett helyre,mert nem biztos,hogy ez a hely az ólja lesz .Lehetséges,hogy nem jó az ól fekvése.Ne legyen szeles helyen ,illetve én azt is megfigyeltem,hogy nagyon szeretnek a lakás bejárata előtt feküdni ,így inkább ide tegyél valami rongyot,hogy ne a hideg kövön feküdjenek.Éppen a fentiek miatt az ólat a legjobb szélmentes helyre,a bejárathoz a legközelebb tenni ,de úgy,hogy arra rálássanak.Az sem árt,ha az utcai részt is látják,mert ,szerintem minden kutya szereti figyelemmel követni az utca forgalmát,postásokat,másik kutyák szagát,stb.Ne a saját fejeddel próbálj gondolkozni,hanem a kutya fejével!
Bocs az előbbi hozzászóláshoz még kettő dolog:
Tegyél egy nem túl vastag függönyt az ől nyílására,így nem mozog a levegő.A másik,hogy középtermetű kutryának megfelelő méretű ól kell.Nem kell sokkal nagyobb ,mint maga a kutya.(Azért tudjon kinyújtózni.)A kutyák azt az ólat szeretik ,ami a saját maguk által fúrt odúra hasonlít a leginkább.
És még egy sztori.Amikor építkeztünk ,semmiféle ól nem volt és a kutyánk saját maga ásott egy barlangot magának,egyébként abba is ellett bele !Óriási élmény volt ,amikor megjelentek a kiskutyák a lyukból !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!