Most velem van a baj?!
Szerintem semmi baj nincs ezzel. Sosem értettem, hogy valaki gond nélkül megsimogat egy kutyát, de attól már baja van, ha az megnyalja. Ugyan az van a kutyán is, mint a nyelvén, hiszen nyalogatja magát... mégsem rohan a legtöbb ember kezet mosni, miután egy kutyához, vagy macskához hozzáért.
"Az én időmben" a gyerekek még együtt hemperegtek, játszottak a kutyákkal, kinn a kertben, mégsem halt bele egyik sem ebbe a "nem túl egészséges" dologba. Nem is volt annyi allergiás gyerek, mint most.
Az már egy másik kérdés, hogy mennyire kell jólneveltnek lennie annak a kutyának, amit a gyerek mellé engedünk.
Beleszólásod viszont nincs, mindenki azt csinál, amit akar, tehát a "szerintem nem kéne" megjegyzésektől nem csoda, hogy kiborulnak.
Ez a te véleményed, az meg az övé. Tényleg nem kéne beszólni olyat,hogy "nem kéne".
Én kutyák között nőttem fel. Anyám tisztaság mániás. Nem engedte, hogy hagyjam, hogy a kutya nyalogasson. Az ágyba is csak 6-7 éves korunkban engedhettük be őket.
De mind hiába, mert mesélték, hogy nem egyszer előfordult, hogy amint elindultam baba koromban, sokszor kámfort játszottam,míg anyám a tesóimra figyelt.
Első 2 alkalommal órákig kerestek. Utána már tudták, hogy valamelyik kutyának az ólját kell megnézni, vagy a szomszédét, mert tuti arra leszek.
Sosem volt semmi bajom. Egyikünk sem allergiás semmire.
Én sem engedném,hogy az újszülöttem száját/arcát nyalja a kutya. Vagy hogy a kiságyba költözzön a gyerek mellé. De azt igen, hogy össze bújva aludjanak néha, mondjuk a mi ágyunkban, szőnyegen stb...
Hát baba mellé és se hagynám befeküdni..
Viszont bivalyerős immunrendszere lesz egy ilyen gyereknek :D
egy kicsit pontosítanám az előző kommentemet, mert úgy tűnik rosszul fogalmaztam. Nem úgy értettem, hogy én odamegyek, és közlöm, hogy ezt nem kéne csinálni! Általában nem szólok, de kb minden látogatás alkalmával végignézeti velünk hogy a két kutya körbenyalja a gyereket, és utána megkérdezi, hogy: "Hát nem édesek?" És mikor én erre azt válaszolom, hogy szerintem nem, akkor én vagyok a rossz.
Nekem is vannak kutyáim, és engedem, hogy a gyerek körül legyenek, de csak bizonyos keretek között.
Bocsi, ha elsőre másként érthető volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!