Szívférgesség - hogyan előzhető meg?
Sziasztok!
2 kutyám is van, szeretném náluk megelőzni a szívférgesség kialakulását. (Nincs semmi bajuk jelenleg.) Az egyik kérdésem, hogy advantix spot on-t használunk, ami elvileg távol tartja a férgeket hordozó szúnyogokat, de úgy hallottam, létezik olyan készítmény is, ami kifejezetten az esetlegesen szervezetbe kerülő fejletlen férgeket pusztítja el. Meg tudnátok nevezni 1-2 ilyen készítményt?
A másik kérdésem pedig, hogy ha bemegyek egy átlagos állatorvosi rendelőbe, tudnak végezni szívférgességre vérvizsgálatot, vagy ahhoz némileg speciálisabb felszereltség szükséges? Átlagosan mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat? Jól tudom, hogy az első évben kétszer, utána évente érdemes megcsináltatni, ha kifejezetten a megelőzés a cél?
Amiről utolsó ír, annak nem sok köze van a szívférgességhez, pláne, hogy nem fajta specifikus.
A gyorsteszt olyan 5000 ft körül van. Addig szerintem semmit ne adj a kutyának, míg a gyorstesztet el nem végzik, mert pozitív teszt esetén a Milbemax meg is ölheti a kutyát,muszáj orvosi felügyelet. A Milbemax megelőzésre van.
Szerintem hívd fel a kiszemelt rendelőt, hogy van-e náluk ilyesmi, és akkor biztos jó helyre mész majd.
Attól, hogy nincs baja a kutyádnak, még lehet szívférges, ha már tünetei vannak, akkor valószínű, hogy nem lehet már megmenteni. Nekem fizu után ez lesz az első dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!