Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » "Keresztképzett" kutyánál...

"Keresztképzett" kutyánál hogy vezettétek be a klikkert?

Figyelt kérdés

Ma vettem klikkert, pár percig csak itthon kondicionáltam rá, aztán elmentünk sétálni, és ha engedelmeskedett akkor klikkeltem, és kaja, meg persze továbbra is spontán is klikkeltem, és kapta a kaját. Ez így jó, vagy nem az eddigieket kéne megerősíteni kondicionálás címszóval, hanem csak spontán klikkelgetni, mintha még nem tudna semmit?

Mit tanítsak neki meg vele először, ha kicsit "nehezebb felfogású"? Már tudja: Ül, helyedre, állj meg, gyere, gyere ide.

A fekszik azért nem jó kezdésnek, mert nem érti mit akarok. Megvezetéssel próbáltam milliószor és hús volt a kaja vagy virsli,de semmi. Amíg húzom az orra előtt csinálja, ha nem irányítom vele akkor nem hajlandó. Szóval ezt akkor akarom, mikor már belejött a klikkerezésbe.

Mit taníthatnék neki, ami könnyű, és olyan kutya is jól elsajátítja aki most kezd klikkerezni és amúgy sem egy Einstein? (Félre ne értsétek, imádom nagyon!)

#tanítás #klikker #keresztképzett
2014. okt. 30. 16:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem így. Először otthon kodicionálod, klikk+kaja addig, amíg látszikrajta, hogy klikk után várja a kaját. Aztán csináltok valami egyszerűt, pl. a szamaedbe néz, klikk+kaja, hússzor, vagy amíg tudatosan nem csinálja. Utána választhatsz olyan feladatot, ami könnyű, pl. ül, az nem baj, ha tudja. Megvárod, meg leül, vagy megvezeted és klikk+kaja. Ilyenkor már kell a semmiért klikkelgetni, mert összezavarodik a kutya. Eleinte otthon gyakoroljatok egyszerű feladatokat, kinn nem tudom, miket akarsz neki tanítani, lábnál séta, ilyesmik, hidd el, ahogy megérti a lényeget egyből nem lesz nehéz felfogású.
2014. okt. 30. 17:30
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha fornalassal szeretned kesobb tanitani, nem javaslom, hogy az elso, amit megtanul klikkerrel az ultetes, fektetes vagy hasonlo gyakorlat legyen. Olyat tabits neki, amihez mozogni kell, aktivnak kell lenni. Pl erintsen meg egy botot, adjon pacsit stb. Ugyanis, ha eloszor az ulteteshez hasonlo dolgokat tanitasz, akkor sokkal nehezebb lesz kesobb ravenni, hogy onalloan ajanljon fel dolgokat. Ha meglatja a klikkert es a falatot, rogton le fog ulni vagy fekudni es baromi nehez lesz ebbol kizokkenteni.
2014. okt. 30. 20:58
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. okt. 30. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!