"Keresztképzett" kutyánál hogy vezettétek be a klikkert?
Ma vettem klikkert, pár percig csak itthon kondicionáltam rá, aztán elmentünk sétálni, és ha engedelmeskedett akkor klikkeltem, és kaja, meg persze továbbra is spontán is klikkeltem, és kapta a kaját. Ez így jó, vagy nem az eddigieket kéne megerősíteni kondicionálás címszóval, hanem csak spontán klikkelgetni, mintha még nem tudna semmit?
Mit tanítsak neki meg vele először, ha kicsit "nehezebb felfogású"? Már tudja: Ül, helyedre, állj meg, gyere, gyere ide.
A fekszik azért nem jó kezdésnek, mert nem érti mit akarok. Megvezetéssel próbáltam milliószor és hús volt a kaja vagy virsli,de semmi. Amíg húzom az orra előtt csinálja, ha nem irányítom vele akkor nem hajlandó. Szóval ezt akkor akarom, mikor már belejött a klikkerezésbe.
Mit taníthatnék neki, ami könnyű, és olyan kutya is jól elsajátítja aki most kezd klikkerezni és amúgy sem egy Einstein? (Félre ne értsétek, imádom nagyon!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!