Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam a malamutoma...

Hogyan szoktassam a malamutomat a kennelhez?

Figyelt kérdés
Van egy kan malamutom aki kinti benti kutya de javába kint tartózkodik csak akkor akar bejönni ha valaki jön hozzánk vagy ha eszünk éppen! :P Szóval sajnos ha meg nem vagyunk otthon kint meg kell kötni,mert nagyon szökik,próbáltuk a lakásban hagyni de ott nem nagyon marad meg!Ezért gondoltuk,hogy építünk neki egy nagy kennelt és ott talán jobban el lesz míg haza érek a munkából!De nem tudom hogyan szoktassam hozzá,mert egyből nem akarom bezárni mert szerintem megőrülne!Van valami tippetek hogyan lehetne odaszoktatni?
2014. okt. 30. 15:43
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Ezek szerint akkor minden tenyésztő szerinted állatkínzó????Szerinted akik tenyésztenek azok a házban fialtatják a szukáikat?Neeem hanem kennelbe!!!Ember legalább baromságot ne mondjál!Én nem azt mondtam,hogy egész napra akarom bezárni!Csak addig amig elmegyek otthonról!
2014. okt. 30. 17:12
 12/21 anonim ***** válasza:
52%

Igen, egy malamutot kínzás kennelben tartani. A malamut munkakutya, napi több tíz kilométernyi futásra van szüksége, nem kennelben csücsülésre. Ezért szökik, mert kevés neki a mozgás.

[link]

2014. okt. 30. 17:20
 13/21 A kérdező kommentje:
Úr Isten emberek visszaolvasnátok basszus ki a faszom írta,hogy ott csücsülne egész nap???????Ha visszaolvasnád futni járunk az erdőbe és egész nap amikor otthon vagyok akkor kint rohangál!utoljára írom le,hogy CSAK ADDIG ZÁRNÁM BE MÍG ELMEGYEK OTTHONRÓL VALAHOVÁ!!!!ez már így érthető??És igen tudom,hogy munka kutya ezért is vettem meg mert közel áll hozzám ez a fajta a futáshoz és a kiránduláshoz,mert képzeld azt is szoktunk hétvégenként a hegyekbe mert ott lakunk!
2014. okt. 30. 17:24
 14/21 anonim ***** válasza:
94%
Inkább a kerítést kell megerősíteni, továbbra is ez a véleményem. Egy malamutnak öt perc kennel is kínzás. Kár, hogy nem ismered ezt a fajtát.
2014. okt. 30. 17:25
 15/21 anonim ***** válasza:
96%

Persze, mindenki hülye csak te vagy helikopter Kérdező. Minek teszel fel kérdést, ha nem bírod elfogadni a választ?

Amúgy meg, ha csak addig zárod be amíg nem vagy otthon, akkor miért nem zárod be a lakásba? Mielőtt elmész lefárasztod, amikor hazaérsz akkor megint. Amúgy egy malamutnak az semmi, hogy te felülsz a bicajra, ő meg pórázon megy melletted 20 percet. Tanítani amúgy nem szoktad pl trükkökre? Az is jó fárasztó, csak az inkább szellemileg fáraszt, nem fizikailag, de kombinálva hatásos lehet.

2014. okt. 30. 17:33
 16/21 A kérdező kommentje:
Ahhoz képest hogy nem ismerem eléggé jól elvagyunk,de te nem ismered akkor a kutya tenyésztők birodalmát!Szerinted ők hol tartanak annyi kutyát???Azok is el vannak zárva!Csak most vagyok bajban amiért segítséget kérek!15 éve vannak malamutjaim......tényleg nem ismerem a fajtát......
2014. okt. 30. 17:33
 17/21 anonim ***** válasza:

Ja te azt hiszed, hogy a tenyésztők mindent jól csinálnak.

Aha... Mentettünk mi yorkikat tenyésztőtől. Sertésólban tartotta őket. Minden betegségük volt, tán csak AISD-esek nem voltak. Ismétlem, tenyésztőről van szó.

Akkor tartasz jól egy malamutot, ha a napi 20-30 km futása megvan. Ez megvan?

2014. okt. 30. 17:46
 18/21 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz, a hülye válaszokkal... Ha napi 1-2 órát kennelbe van az nemgond, ha tényleg tisztességesen le van fárasztva... De egyébként szerintem is egyszerűbb lenne úgy megcsinálni a kerítést, hogy ne mászhasson ki.
2014. okt. 30. 17:46
 19/21 anonim ***** válasza:

Mert aztán az "amíg dolgozok" meg "éjszakára" éppen napi 1-2 órát jelent...

Kérdező, vészesen rossz a hozzáállásod. Lehet, hogy van 15 évnyi malamutos tapasztalatod, de ez, mint a mellékelt ábra is mutatja, nem jelenti azt, hogy minden egyes egyedet tudsz kezelni. Itt van egy csomó ember, aki segíteni szeretne a kutyádon és rajtad, te meg azonnal átmégy defenzívbe és elzárkózol.

Ugyan meséld már el, kilométerben mennyit futtok, agyilag fárasztod-e és mi történt, ami miatt a házban nem lehet? És miért zárkózol el annyira attól, hogy legalább kipróbáld, mit csinál a kutya akkor, ha megemeled a napi mozgásszintjét?

2014. okt. 30. 18:15
 20/21 anonim ***** válasza:
96%

Kapaszkodj meg, a TENYÉSZTŐK nem kennelben elletik a szukáikat.

[link]

2014. okt. 30. 18:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!