A kutyám megőrül ha vendég jön hozzánk!? Többi lent

Teljesen normális. Amíg meg nem győződik róla, hogy Te (vagy anyukád) ismeritek, addig idegenként, "behatolóként" kezeli.
(Az enyém is ezt csinálta öcsém barátnőjével, amíg hozzá nem szokott a látogatásaihoz.)

Nem, nem normális.
"De akár mit csinálok nem hagyja abba"
Akkor hol és milyen falkavezérség van rendben? Ott kezdődne a dolog, hogy le tudod tiltani dolgokról.
" elkezd remegni,morogni és ha bejött a vendég ugatva, farokcsóválva ráront, megszagolja és már semmi baja."
Kezdhetnétek mondjuk ott, hogy nem a kutya dönti el, kit ugathat meg, mikor hagyja abba az ugatást, mikor megy oda a vendéghez.
"Odamegy egy simire és minden oké."
Folytathatnátok ott, hogy nem jutalmazzátok direktben a nem megfelelő viselkedést. Nem is teljesen értem, mit vártok, hiszen pontosan arra neveltétek a kutyát, amit csinál: üvölts, csaholj, idegesítsd magad az agyvérzés szélére nyugodtan, úgysem tudok vagy akarok semmit tenni ellene, és még azt a kicsit se gondolom komolyan, sőt, ha elég elevenen és makacsan állsz ellen a színlelt akaratomnak, még meg is jutalmazlak.

lehet, hogy a falkavezérség rendben van, de , hogy nincs megnevelve a kutyád, az tuti.
El kell érned: Nem ugat, ha csöngetnek. nem nem ront rá senkire. Talán használhatnád a NEM és a HELYEDRE szavakat.
Akutyám segítőkutya. BH és terápiás vizsgás! Meg van nevelve. Eddig ilyet nem csinált, mivel az epilepsziám miatt dolgozni is velem jön. Engedelmes, még a kutyasuliban is sokan mintakutyának tekintik. Soha nem csinált még ilyet, ezért kértem segítséget!
Sippara! Nem kioktatást és le*aszást hanem tippet és megoldást keresek. Nem kell ilyen negatívan és agresszívan a dolgokhoz állni.

Akkor miért nem tudod leállítani a kérdéses viselkedést?
Egy terápiás kutya talán nem kellene, hogy ne hallgasson a gazdájára. A BH meg egy alaki vizsga. Köze nincs a mindennapi viselkedéshez.

Komolyan mondom ez az oldam eléggé undorító! A kutyám megilyedt, bestresszelt. Miután a vendég elment utánna is furcsán viselkedett. Ma reggel jött egy másik személy, a csengőre ugatott kettőt, hàrmat. Mondtam neki hogy : ittvagyok. Helyedre! Onnantol egy hangja nem volt. Bejött a vendég, odahívtam. Egy hang nélkül, jött, üdvözölte és szépen visszament a helyére.
Nem kell ilyen undoritó és lenéző hangnemben beszélni a másikkal emberek!! Ez itt eegy kérdezős oldal! Mindegyik komment kioktató és lenéző!

ha pontosan tudod, hogy megijedt és stresszelt a kutyád abban a szituban, akkor mi a kérdésed? Ezek szerint elmúlt az ijedtsége és a stressz.
Mindenesetre egy vizsgázott terápiás kutyánál bármilyen szituációban az ismert parancsoknak működnie kellene.Igaz ez, ha "csak" egy felnőtt, megnevelt kutyáról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!