Nöstényt vagy kan kiskutyát válaszak?
nem tudom melyik lenne jobb választás.
szeretném egyedul hagyni és ,hogy higat legyen de azt nem szeretném hogy gyakran bajba kerüljön.
(cavaliar king chares spániel)
A következőket mérlegeld a kan/szuka választásnál:
- Akarod ivartalanítani? (Erősen ajánlott) Ha nem a következményeket tudod vállalni?
- Számít a méret? (Általában a szukák kisebbek.)
- Nem egyformán pisilnek, (hallottam már ezt is érvnek vagy ellenérvnek).
- A legtöbb fajtánál a kanok dominánsabbnak, de akadnak kivételek Pl. aussie.
- Van másik kutyád? Ő milyen nemű?
- Érzelmileg melyikhez vonzódsz jobban? Volt már korábban kan vagy szuka kutyád?
- Akinél ott hagynád, amikor mész nyaralni, milyen nemű kutyát tart? Az ő kutyája kijönne kan vagy szuka kutyával? Őt nem zavarná az estleges tüzelés?
Természetesen nem fontossági sorrendben vannak a pontok!
A szukákkal egyértelműen könnyebb az élet, az ok pedig a pisi.
Csak 4 éve tartok kutyát (szukát), de már rengeteg kellemetlen kanos pillanatnak voltam szemtanúja. A kan kutyáknál mindig kell arra figyelni, hogy hova pisilnek. Szóval ha szeretnél kulturáltan emberek közé menni, akkor a szukával százszor könnyebb. Engem is pisilt már le ivartalan kan kutya.
Ha nem tenyészcélra vagy kiállításra veszed a kutyát, akkor mindenképp érdemes ivartalanítani, de egyébként a tüzelés nem nagy cucc. Attól viszont megőrülnék, ha azt kéne egy sűrűbb helyen figyelnem, le ne pisilje a kutyám valakinek a letett kabátját (ilyet is láttam már).
Úgy egyébként más dologban nincs nagy különbség a két nem között. A szukák is éppúgy lehetnek dominánsak, erőszakosak, és a kanok is lehetnek higgadtak, bújósak.
köszönöm a válaszókat de majd inkább egyed alapján döntök.
:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!