Miért morgott a kutyám egy másik kutyára?
Egy kissé túl spirázod a dolgot. Semmi nem történt, csak kamaszodik a kutyád. Lesz még ez ettől cifrább is. Azt meg végkép ne csináld, hogy ráhagyod a kutyára, mert ebből nagy gondjaid lehetnek majd. Most egy kicsit erősebben kell megfogni a "kirohanásait", és tiltani a dominancia próbálkozásait.
Nyugi, majd beletanulsz. Mellesleg, ha ott vagy az iskolában, jobb ezt "melegében" megbeszélni az oktatóval, valszeg mivel Ő látja is a kutyát, jobban "képben" van, illetve megtudja mutatni, hogy mit csinálj ilyen helyzetben.
KAMASZODIK. Ilyenkor sajnos előjön a gonoszabbik énjük :)
Meg kell neki mutatnod, hogy ez a viselkedés NEM elfogadott.
Ha legközelebb ilyen kitörése van, szépen megfogod a nyakörvénél, odébb viszed (nem rángatod) és leszidod (grabancrángatás és egy határozott NEM/FUJJ/HAGYOD). A szidást addig csinálod, amíg be nem fejezi a morgást és borzolást. Ha abbahagyja, elengeded (azért póráz legyen rajta), vártok 1-2 percet, aztán lehet megint közelebb menni a másik kutyához. Ha megint acsarkodik, megismétled az egészet. Amikor már úgy tudtok közelebb menni, hogy normálisan viselkedik, akkor rádicsérsz szóban, legyen nagyon vidám a hangod.
Szerintem beszéld meg a másik gazdával is, hogy egy 10 percre maradjon még és segítsen :)
Az én 15 kilós kutyám nekirontott egy totál szelíd 50 kilósnak, utólag leesett hogy azért, mert megijedt tőle. Na én ugyanezt eljátszottam 2 alkalommal (a fent leírt fegyelmezést), utána szent volt a béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!