Miért ilyen a kutyám?
Az ilyen szó alatt azt értem, hogy itthon, bent a kertben tök normális, figyel rám, megcsinál mindent, amit kérek. DE amikor kiviszem sétálni, tisztára elhülyül. Állandóan húz, és amikor szólok neki, rám se hederít. Olyan, mintha ne is lennék ott számára. Egyébként egy másféléves beagle-ről van szó, áprilisban hoztam haza.
A válaszokat előre is köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mert másfél éves és mert augusztusban hoztad haza.
Szokjon csak meg téged illetve a környezetet,játssz vele sokat,tanítsd meg neki hogy te vagy a falkavezérfőnök!:)
Még másfél évesen gyerek egy kutya annyira hogy érdekelje még a lehulló falevél is.
Annyit még megkérdeznék hogy fiú vagy lány,és milyen sűrűn van sétáltatva?
Hogy a fenébe ne lehetne lenevelni róla... Azért csinálja ezt a kutya, mert megteheti, ennyi. Minden kutyánál ez az alapállás, hogy az utcai ingerek érdekesebbek, mint a gazda.
Tudom, elcsépelt frázis, de egy jó kutyasulit tudnék javasolni, ott ezen sokkal hatékonyabban tudnának segíteni, mint így, neten keresztül. Ezt azért megpróbálhatod:
Sétánál csak a póráz legvégét fogd, két kézzel. Ha a kutya a lábad vonala elé ér (netán húz), fordulj meg, nagyon határozottan indulj el a másik irányba, és ránts egy jó nagyot rajta (fontos, hogy 1 darab rántás legyen, ne rángatás), tényleg nagyot, ha az első lábai elhagyják a talajt, az sem baj. Mész pár lépést, aztán visszafordulsz az eredeti menetirányba. Az elején lehet, hogy nem haladtok semmit, de ha jól csinálod, kb. 10 rántás után laza pórázzal tudtok majd sétálni, és ha lassítasz, a kutya is lassítani, ha gyorsítasz, a kutya is gyorsítani fog. Viszont ez csak akkor működik, ha mostantól mindig betartod, hogy amint a kutya a lábad elé ér, fordulás. Nem kell megijedni, ha kitartóan csinálod, rövidesen már csak 1-2 emlékeztető rántás kell majd neki.
Másfél éves...És beagle...:D Az ilyen kutyákat megőrjíti a sok szag, illat, persze, hogy képtelen koncentrálni egy valamire (jelen esetben rád). Nekem terrier keverékem van, ugyanilyen volt ő is, 2 éves lesz most.
Amikor húz, rángat, menne előre, lecövekelsz mint a kőszikla. Csak állsz. Na egy idő után rád néz a kutya, hogy mi van. És ha lazít, mehettek tovább. Ha húz, megint megállsz. Rá fog jönni, hogy figyelnie kell a mozgásodra, hogy előre juthasson.
Szerintem próbálkozz ilyen módszerrel: http://www.youtube.com/watch?v=Z8cPkTh7Y3k
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!