Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kisbaba és tacskó. Hogy...

Kisbaba és tacskó. Hogy oldjuk meg?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves rövidszőrű tacsink.

Februárban fog megszületni a babánk, és tanácsokat szeretnék kérni, hogyan oldjuk meg a helyzetet anélkül, hogy bárkinek is elkéne ajándékozni a kutyát.

Semmi gond nincsen mentálisan a kutyával.

ha idegen jön hozzánk nem bántja csak megugatja, ha rászólok abbahagyja.

Meg van nevelve.

Hogyan tudnám majd összeszoktatni a picivel, hogy ne történjen semmi gond, és egy életre jó barátok legyenek?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2014. okt. 26. 20:34
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Párom egyetért velem.

Ameddig nem voltunk együtt nem volt oda a kutyákért, de én megmutattam neki milyen egy jófej kutya :) :)

Azóta imádják egymást :)

Én már lassan kikészülök ezektől a megnyilvánulásoktól, párom azt mondja ne foglalkozzak vele úgyis úgy lesz ahogy mi akarjuk és tesszük.

Igaza van, csak ez nekem rossz már :(

2014. okt. 26. 21:53
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Állítsd le az apósod. Ha erről kezd el beszélni, akkor mondd meg, hogy más a véleményetek, és tereld a témát.
2014. okt. 26. 21:54
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ugyan én nem értek vele maradéktalanul egyet, egy olvasást mindenképp megér.

2014. okt. 26. 22:13
 14/23 anonim ***** válasza:
82%
Lehet szakember segítségét kérni, az talán apósodat is megnyugtatja, meg nyilván titeket is. Ha amúgy semmi gond nincs a kutyával, akkor persze ez nem feltétlenül szükséges, max. ajánlott, hogy ne is legyen. De ha mégis valami gyanúsat láttok, akkor azért tudjátok, hogy ilyen lehetőség is van, ne dobáljátok ki rögtön csak azért, mert egy hozzá nem értő ezt sulykolja.
2014. okt. 26. 22:14
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
A helyedben megzsarolnám apóst, hogy amennyiben látni is akarja a gyereket, befejezheti a marhaságait, mert nem vagy hajlandó olyan emberrel érintkezni, aki stresszel téged, ezzel közvetve a babára is veszélyt jelent. Úgyhogy kuss, ha unokázni akar:D
2014. okt. 26. 22:24
 16/23 anonim ***** válasza:
3%
Első válaszoló vagyok. Illetve második voltam, de az előttem levő válasz eltűnt. A mi egyik tacskónk is Carlos volt. De ő udvaron élt és remek élete volt ott. Én nem tudok kutyát lakásban elképzelni, de ez én vagyok. Attól, hogy lepontozzák a válaszom még nem változik meg. A macskát szeretem a lakásban, de a gyerekem közelébe nem engedném. Elég, ha egy pillanatra nem figyelünk. A gyerek meghúzza a farkát az állatnak, vagy akár véletlenül rálép, átbukik benne, mikor még bizonytalan a járása, a jószág pedig odakap, akár természetéből fakadóan, akár mert megijed. Soha nem lehet azt biztosra tudni, hogy nem történik semmi gond, akkor sem, ha alapvetően össze vannak szokva. Bár tény, hogy nekem van olyan emlékem gyerekkoromból, hogy a szomszédomék kutyája, akivel tök jóban voltam amúgy évek óta, minden nap láttam, játszottam vele rengeteget, baromi okos kutya volt és szépen volt nevelve, mégis megharapott egyszer. Nem csináltam semmi különöset, egyszerűen "hátulról közelítettem" és úgy kezdtem el simogatni a hátát, nem pedig szemből és a fejét. Ő vagy megijedt, vagy nem szerette ezt, csak én erről nem lettem tájékoztatva 7-8 évesen, és megharapta a kezem. Nem lett nagy bajom, túléltem, de mindenki megijedt, aki látta ezt. Ez bennem valószínűleg ezt a nyomot hagyta, hogy nem tudok 100%-osan megbízni egy állatban sem, és ez a bizalmatlanság szerintem kivédhet ilyen baleseteket.
2014. okt. 26. 23:25
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Én nem pontozok le senkit, elfogadom mindenki véleményét mert normálisan írjátok és nem leszidva :)

mások vagyunk másféle gondolkodással. Ez tény :)

Nekem Carlos az első kistestű kutyám és aki bent él a házba, ha ki kell mennie jelez nyitom az ajtót, ha végzett megütögeti az ajtót és beengedem :)

Jófej kutya nagyon.

Semmi agressziót nem tapasztaltam nála a postás megugatásán kívül.

na meg mikor hazaérünk a nadrágunkat elkapja és úgy csinál mintha be akarna vezetni :)

Ennyi az össz "agresszió" :)

2014. okt. 26. 23:48
 18/23 anonim ***** válasza:
60%
Nem az agresszió a lényeg itt. Ha irányítgat titeket, ti meg hagyjátok, mert végülis cuki, az vezethet problémához, mert megpróbálhatja eldönteni, hogy jöhet-e új tag a családba vagy sem. És ez a lábnál cibálás például annyira nem hangzik jól.
2014. okt. 26. 23:56
 19/23 A kérdező kommentje:

Nem cibálja, hanem megfogja és jön a láb mellett.

páromnak szokta csinálni, én nem engedem neki. ez az öröm jele, de meg kell tanítanom neki, hogy ezt nem lehet.

Nincs elkényeztetve azért mert kicsi.

kutya szerintem meg nem lehet cuki, max aranyos :)

sok mindenre meg van tanítva, de még ilyen helyzetben nem voltunk, hogy baba lesz.

nem tudtam, hogy álljak hozzá :)

2014. okt. 27. 00:17
 20/23 A kérdező kommentje:

Rosszul írtam!

Én MÁR nem engedem neki ezt a bevezetést :) régebben nekem is csinálta :)

2014. okt. 27. 00:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!