Morgás és játékból morgás között mi a különbség?
Van amikor játszunk a kutyummal és akkor is morog.
Eléggé bevadul vagy hogy mondjam, de látszik rajta, hogy játék az egész, de közben morog.
Tud különbséget tenni a kutya morgás és morgás között?
A fenyegető morgáshoz vicsorgás is párosul, a kutya felhúzza az ajkait, a fogával is fenyeget.
A farokcsóválás megtévesztő lehet azok számára, akik azt a barátság jelének tekintik, mert a támadásra készülő kutya is csóválja a farkát, csak más ritmusban, mint a játék, vagy öröm hevében.
Fenyegetés közben lassú ütemben csóválja a farkát, amelyen a szőr fel van borzolódva (végig a gerince mentén a testén is), s a csóválás csak a támadás előtti pillanatba, vagy esetleg a megnyugvást követően szűnik meg - a farokcsóválás idegen kutyánál a többi testbeszéddel együtt kell kiértékelni, nem biztos, hogy az a barátság jele.
"Tud különbséget tenni a kutya morgás és morgás között?"
Szép is lenne, ha azt se tudná, mit kommunikál. Egy idő után te is különbséget fogsz tudni tenni a kettő között, most sem ő az, akinek ezt tanulnia kell :)
"Kölyök kutya még csak játszik, játszva tanul."
De hát nem kölyök. Már 3 éves múlt.
Igen, én nem tudom a különbséget azért is kérdezem.
Mert nagyon jókat szoktunk játszani, de pl. amikor rongyozunk, és el akarja tőlem venni én meg ugye nem hagyom akkor morog és hát igen közelről látom, hogy vicsorog, vagy amikor nálam van a rongy és meg akarja szerezni és kapkod érte, akkor is ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!