Jan Fennell módszerben kicsit elakadtam, tapasztalat/vélemény?
A helyzet az, hogy pár napja olvastam a Kutyapszichológiát, és nagyon megtetszett a módszer, azóta igyekszem alkalmazni. A probléma, hogy albérletben lakom és van egy lakótársam, aki ezáltal beletartozik a falkába jelenleg. Nem tudom eldönteni, probléma-e, ha ő nem alkalmazza a módszert amikor hazaér. Ritkán van itthon és elég trehány meg figyelmetlen, szal egyszerűbb lenne az életem, ha nem kéne mindig lesben állnom, h mikor jön (megy) haza.
A kérdés, hogy ha ő nem alkalmazza a kutyussal a módszert, viszont más vendégek igen, akkor abból lesz-e hátrány, megzavarja-e a kutyust?
Azért Fennelnek is illene ilyet leírnia...
Az ember és az állatok képesek különböző élethelyzetekben más-más viselkedést tanusítani. Pl az ember máshogy visekledik otthon, és máshogy az iskolában. Az állatoknál is megvan, a kutyának nem okoz gondot betartani az álatalad megkövetelt viselkedést, és közben a lakótársaddal is kijönni. A kettő között persze lesz átmenet, de ez nem okoz gondot, mert a kutya nem fog lazábban viselkedni veled, feltéve persze, ha jól tanítod - itt jegyezném meg, hogy először etológiai ismereteket kéne szerezni, mert jó, hogy könyvből másoljuk a dolgokat, csak nem árt tudni azt se mit mért csinálunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!