Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ki honnan vett yorkshire...

Ki honnan vett yorkshire terriert?

Figyelt kérdés
Rengetegen foglalkoznak yorkival, és fogalmam sincs, ki a jó tenyésztő. Írnátok pár szót a sajátjaitokról, és hogy honnan, kitől vettétek? Aki ráér, képet is tehet fel:)
2014. okt. 20. 12:46
 1/6 anonim ***** válasza:
13%
Én sehonnan nem vettem yorkshire terriert. Vettem viszont óangol, meg német juhászt és én vagyok a jó tenyésztő. Bocs, de képet most nem teszek fel magamról.
2014. okt. 20. 12:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem yorkiem van ugyan, de tudom hogy derítheted ki, ki a jó tenyésztő.

A yorkieból egy fajta van, a standard méret. Aki minit meg extra minit tenyészt, az szaporító, ugyanis ezek a kutyusok nem véletlenül kisebbek az alomtársaknál. Ők fejletlenek, gyakran betegek is. Ha valaki ezekkel a méretekkel foglalkozik, kerüld el!

A jó tenyésztőnek van kennele, a kutyáknak kiállítási eredményei, egészségügyi szűréseik, tenyésszemle.

Nem elleti állandóan a kutyáit. Tehát nem egy évben kétszer, vagy minden évben. Egy kutyát a tenyésztők általában három alkalommal elletnek, többször nem.

A törzskönyv jár a kutyához (plusz a chip, és az oltási könyv, amiben szerepelnek az eddigi oltások és féregtelenítések is!). Ha valaki azt mondja, hogy ha azzal kéred a kutyát, akkor sokkal drágább, az szaporító.

A kutyát csak 8 hetesen hozhatod el, chippelve! És szerződést is kapsz, hogy ha esetleg valami történik a kutyussal, pl kijön rajta egy betegség, akkor a tenyésztő segít állni a költségeket.

2014. okt. 20. 12:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy sokan foglalkoznak Yorkieval, de normális ember csak bejegyzett tenyésztőtől vesz kutyát 100 ezertől felfelé, és nem 20 ezerért "extramini" Yorkie-t az OLX-ről. Keress fel kenneleket, és majd rájössz melyik a legszimpatikusabb NEKED. :)
2014. okt. 20. 12:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Gáldombi-Mini kennelből vettem 7 éve, normál méretű csodaszép csajszi:) köszi szépen jól van, egészséges, és oltáson kivül még orvos nem látta:))) Ez még egy régebbi képe róla:)

[link]

2014. okt. 20. 13:03
 5/6 A kérdező kommentje:
Jaj de gyönyörű:)
2014. okt. 20. 13:21
 6/6 anonim ***** válasza:
Alézi yorkie kennelt tudom ajánlani Pesten, ahonnan szép és egészséges kicsit lehet venni. Jó még a Freemore, az of New Dale, Komarnoban a Fortuna Yorikas és a Joranza, megbízhatónak tűnik a Sylvia's Secret is.
2014. okt. 22. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!