A chip behelyezése mennyire fájhat a kutyusnak?
A válaszok NEM befolyásolnak semmi ilyen kérdésben, az összes kutyámnak van chipje, csak láttam a tűt, és elgondolkodtam. :)
Bár egyik sem nyüszögött (esetleg csak a félelemtől), de fájhat ez nekik?
jah, én is látom a tűt véradásnál, és belegondoltam:)
opsz, má halok is......
Én láttam az egyik kutyámnál a chipbetételt, és biztos vagyok benne, hogy fájt neki, a reakciója alapján. Azért a kis testéhez képest elég vastag volt az a tű, amit belé szúrtak.Vérzett is rendesen.
Ettől függetlenül ez nyilván egy kibírható fájdalom, és szükséges is. A másik kutyám betegség miatt kapott már olyan oltást is, ami tutira jobban fájt, mint a chip, nem egy nyafogós kutyáról van szó, de attól az oltástól bőgött nagyon. Szóval a chip betételénél vannak durvább dolgok is, és nem feltétlen a tűvastagságtól függ. :)
De ne gondolja senki, hogy egy incipincit se fáj a kutyának a chip betevése.
A legtöbb kutyának az állatorvosnál már a váróban úgy felmegy az adrenalinszintje, hogy kb a fogát is kihúzhatnák, azt se érezné. A másik véglet, aki a félelemtől hisztizik, ha kell, ha nem. Pl. az egyik kutyám már akkor üvöltött, mikor az állatorvos megsimogatta.
A chip szerintem nem rosszabb, mint neked egy vérvétel. Egyszer kell megcsinálni, ki kell bírni, punktum.
szia!
Az én mudi kanom a veszettség elleni oltást meg sem érzi (vékony tű).
De a chipnél úgy ordított, hogy komolyan eszembe jutott, hogy annak tennék chipet a nyakába, aki megszavazta a törvényt...(nagyon vastag tű).
# 6/9 Időpont tegnap 20:58
Attól a szuritól azért sírt a kutyád, mert betegségre általában olajos injekciót adnak izomba, és az feszít. Az enyém is kapott már olyat bélgyulladásra, sírt is rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!