Ha a kutyám folyton bélgyulladást kap, akkor sose fog teljesen meggyógyulni?
A kutyámnak úgy tűnik megint bélgyulladása van.Holnap viszem dokihoz,mert tegnap is meg ma is furcsa kakit produkált,ma már egy pici vér is volt a kaksiban.Így szokott kezdődni a bélgyulladás nála.
Tök mindegy milyen kaját kap, nem telik el egy év amikor 2x vagy 3x ne kapna bégyuszit. Hol gyengébbet hol erősebbet.
Orvos annyit mond,hogy ő erre hajlamos.Meg hogy csak egy jól bevált kajával etessünk.
Etettünk mi már Acanával,Hills-el,Pro Plannal,Happy doggal,nyerseztünk is.De mindig kijött rajta :/
El vagyok keseredve,idős már.Egyre nehezebben fogja viselni ezt a betegséget:(
Pestre küldték az akkori kaksi mintát,az alapján nem volt gond.
Holnap el megyek ehhez a dokihoz hozzá járunk régóta.Felszerelt a rendelő is csak tavaly eléggé széles sprektrumú vizsgálatot akartak azért küldték fel Pestre a mintát.
Szia!
Mivel elég rég óta szenvedtek ezzel, lehet a tanácsomat már végigpróbáltátok, akkor elnézést. De lehet tudok valamit segíteni vele
Az én kutyám is érzékeny gyomrú, szinte minden szokatlanra vagy picit zsírosabbra hasmenéssel reagál.
Nekünk a Fressnapf saját márkás Select Gold Sensitive vált be. Úgy veszem észre, hogy tápváltásnál jön elő nálatok a gond. Ez "normális"-nak mondható, mármint hogy az új tápra érzékenyen reagál az persze már kevésbé, ha konkrétan bélgyulladást kap.
Ha a BARF anno bevált én mindenképp visszaállnék rá.
Nekünk a doki még az Immunovet-et ajánlotta, illetve van a Vetri DMG-t, az elég erős, viszont ha nálatok gyakori a bélgyuszi és idős is, lehet érdemes lenne rászánni (erősen immungyenge egyedeknél ajánlják). Kezd el adni a Vetri-t és amikor már jó 10 napja adod, akkor váltsál tápot (ha akarsz váltani) közben a folytasd a VETRi-t. Ha sensitive tápra rosszul reagál attól még ne állj le vele, lehet csak a tápváltás okoz problémát és nem maga a táp.
Volt olyan amikor tápváltásnál jött elő, viszont amikor 2 évig folyamatosan Acana bárányosat kapott és egyszer csak véres hasmenése lett hát csodálkoztam.Igazából a doki mondta,hogy amikor már véres a széklet bélgyulladásról beszélünk.Vannak gyengébb lefolyásúak amik 1-2 heti rizses diétával plussz bélflóra helyre állítóval kezelhető.De van amikor már a kutya hány,véres a széklet,nem eszik,kedvetlen ott már erős bélgyulladásról beszélünk.Ezt nekem is a dokink mondta.
Jelenleg BARF-oztam hétfőn vagy kedden kezdtem és szerdán lett fura a kaksi,nyálkás..aztán csütörtöktől rizses diétán van,de nem nagyon javul helyzet,tegnap püré jellegű volt a kaksi és véres 2x is. Ma meg már normálisat kakilt.
Nem tudom vissza váltsak e majd BARF-ra vagy inkább vegyek vmi tápot. Ajánlotta egy ismerősöm érzékeny gyomrú kutyáknak való tápot,neki bevált.Évek óta tünetmentes a kutyája. Lehet kipróbálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!