Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek? Lehet már...

Mi a véleményetek? Lehet már volt kint kérdésnek

Figyelt kérdés

[link]

Már megint egy stafford.

2014. okt. 17. 11:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Neked "már megint egy stafford", nekem "már megint egy ember aki elcseszett egy kutyát"...
2014. okt. 17. 11:58
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Tiszta vicces a lány aki nyilatkozik , hogy neveljék meg a nagytestű kutyákat hogy veszélytelenül tudjanak közlekedni. Mért a kiskutyákat nem kell ők nem kutyák? nem veszélyesek? Az is vicces hogy úgy vezeti a kutyákat hogy majdnem esik kell bennük. Nem ismerem az előzményeket, de nem lehet hogy az a kis kutya komolyan provokálta ezt a staffit hogy ezt tette vele, Engem provokálnak lehet én is megcsapnám az illetőt. Persze ez sem mentség mert a gazdájának tudni kellet volna leállítania. Na mind1 arra akarok kilyukadni hogy kettőn áll a vásár tehát ne nagy meg kis kutyázzunk már. Kiskutyák 90%a nincs megnevelve tapasztalatom szerint, elvannak kényeztetve...
2014. okt. 17. 12:08
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Konkrét véleményem nincs az esetről.

Viszont van egy ismerősöm,akinek staffordja van.Nem tudom,hogy minden staffi olyan-e,mint az öve,de Déneske /így hívják a kutyát/ olyan,mint egy kezes bárány.Rendkívül barátságos,játékos és gyerekszerető.

2014. okt. 17. 12:11
 4/11 A kérdező kommentje:
De akkor is a kutyatámadások legtöbbjét harci kutyák követik el. De akkor miért vesznek ilyen kutyát olyan emberek akik nem tudják őket megnevelni, Ráadásul ereje sincs hogy megfogja a pórázt. Nem értem.
2014. okt. 17. 12:14
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Retardált az egész riport. A stafford nem harci kutya, nem nagy testű, és amúgy a nagy testű kutyák nem lesznek veszélyesek csak azért, mert nagyok. A 120 kiló feletti emberek sem járkálnak bilincsben, nehogy tarkón vágjanak valakit.

Az, hogy "megint egy stafford", két okra vezethető vissza.

Egyrészt sok olyan ember tart ilyen fajtát, akinek kifejezetten tetszik (bevallottan vagy tudat alatt), hogy erős, veszélyes, vad kutyája van. Az ilyen kutyák meg előbb-utóbb bajt csinálnak, de nem azért, mert ők staffordok, hanem mert a gazdáik retardáltak. Ez olyan dolog, hogy lehet a BMW-seket utálni, mert nem ismerik az indexet, de attól még a BMW egy jó autó, van benne index, csak a BMW-s típusú emberek nem szeretik használni. Általában a "felhasználó" a hibás ilyen esetekben, nem a "termék", úgyhogy a gazdákat tessék skatulyázni, ne a kutyákat. Szóval helyesen: "már megint egy gyökér staffordos gazda".

Másrészt meg még mindig gáz a kutyatartási kultúránk, az emberekben nem tiszta, hogy a kutyát nem csak etetni meg simogatni, hanem nevelni is kell. Nem lehet, hanem kell.

Amikor egy amúgy arcoskodásra hajlamos fajta (pldául a staff) elkezd agresszív lenni, azt a legtöbben sajnos elintézik annyival, hogy "hát ilyen fajta". Mert így egyszerűbb, nem kell pénzt, energiát belefektetni, nem kell átgondolni az egész kutyatartásról alkotott elképzelésüket. Amikor meg baj van, akkor csak pislognak, hogy hát sajnálják, de nem tehetnek róla. Pedig de.

Plusz az ilyen fajták már csak azért is hajlamosabbak verekedésnél komoly sérüléseket vagy halált okozni, mert a gazdáik (ugye, megint ők) nincsenek képben a kutyájuk mozgásigényével, vagy egyszerűen csak leszarják. Kanapé, meg pórázos séta, és azt hiszik, hogy ez elég egy sportkutyának, amibe ráadásul nagy adag küzdőszellem is szorult. Úgyhogy amikor a kutya végre csinálhat valami intenzívet, akkor abba minden, hónapok-évek alatt felgyűlt levezetetlen energiáját bele fogja rakni. Erről sem ő tehet, egy aktívabb gyerek is megkattan, ha két hétig nem mehet ki a lakásból egy jót rohanni, teljesen normális jelenség, és megint csak nem a kutya hibája.

Ezért mondjuk mindenkinek, de főleg az első kutyásoknak, hogy kutyaiskola! Mégpedig jó kutyaiskola, ahol a gazdát képzik, nem a kutyát ülni meg feküdni, mert valójában nem az számít. Jobb helyeken a szakemberek elmagyarázzák az ilyen dolgokat, rávilágítanak a kutya szükségleteire, segítenek a gazdának, hogy hogyan tartsa a kutyáját megfelelő fizikai és lelkiállapotban, satöbbi. Nem kell megvárni, amíg baj lesz.

2014. okt. 17. 12:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Az én fenevadam épp meggyilkolni készül a másik, védtelen és rettegő kiskutyámat: [link] Csak az alkalmas pillanatot várja, azért fekszik a rajta ülő kutyám alatt. Mindennaposak a harcok, nekem már mindkét karomat letépte, a lábammal gépelek. Bizony, ezek ilyen gyilkológép harci kutyák.
2014. okt. 17. 12:52
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Kövezzetek meg, de nekem ennek nagy része szándékos feszültségkeltésnek tűnik. Na, akkor most borzadjon el mindenki, hogy nagytestű(!) harci(!) kutya! Hú, de félelmetes! És micsoda felelőtlenség, még szájkosár sem volt rajta!

Az más kérdés, hogy nem is kötelező és ugyanezt egy ösztönerős versenyagár is megcsinálja, csak az nem izgi, mert nem lehet ráhúzni, hogy "harci" kutya.

"De akkor is a kutyatámadások legtöbbjét harci kutyák követik el" A rosszul nevelt csivava is harap, csak a mérete miatt azt nem szokták komolyan venni.

"De akkor miért vesznek ilyen kutyát olyan emberek akik nem tudják őket megnevelni" Mert az emberek hülyék. Jobb esetben csak rosszul mérik fel a saját képességeiket, rosszabb esetben nem járnak utána, hogy mit is szeretnének venni. Az amstaff meg, lássuk be, mostanában elég divatos.

2014. okt. 17. 12:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Már baromira elegem van abból, hogy mindig csak a nagytestű kutyák a rosszak. Képzeljétek két 50 kilós ebet sétáltatok egyszerre SZÁJKOSÁR NÉLKÜL és még soha senkit/senkire nem támadtak ki. Ellenben a kis dögökkel akik odaszaladnak mert póráz nélkül vannak sétáltatva és morognak az én két nagy kutyámra.
2014. okt. 17. 12:56
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Harci kutya nem létezik. Ez az elnevezés azért terjedt el, mert ezeket a fajtákat használták kutyaviadalok során. Nem tudhatjuk, mi váltotta ezt ki, csak annyit, h a staffi széttépte a másikat. Ennyi. A staffik megfelelő bánásmód alatt nem támadnak senkire, az ölebeket meg a tartók 90%-a nem neveli meg rendesen. Könnyen lehet, h a kiskutya támadt neki a nagynak.
2014. okt. 17. 13:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Közben megnéztem ezt a videót, jót szórakoztam rajta:D

Pár komment:

1. olyan fajta, hogy harci kutya nincs. A staffordshire terrier a terrierek csoportjában, azon belül a bull típusú terrierek alcsoportban található. Ilyen megnevezés, hogy 'harci kutya' nem létezik, csupán a szenzációhajhász média ragasztotta rájuk, kevésbé okos embertársaink pedig nagy előszeretettel ismétlik.

2. A videóban látható kishölgynek üzenném, hogy azért lát nagytestű kutyákat szájkosár nélkül, mert az tökéletesen szabályos. Javaslom neki, hogy nézzen utána a törvény ide vonatkozó paragrafusának, ahol is megtalálhatja, hogy a szájkosár tömegközlekedési eszközön és veszélyessé nyilvánított kutyákon használandó.

3. A nem túl sok ésszel megáldott kishölgy azt is megjegyzi, hogy ezeket a kutyákat hobbira tartják. Kérdezném tőle, hogy ő vajon mire tartja a két kistestű kutyáját? Talán bemegy a kutya helyette dolgozni, vagy felássa a kertet? Ő tökéletesen megnevelte a két kistestű kutyáját, vagy az le van tojva, az úgyis mindegy, hoszen kicsi.

4. A staffordshire terrier nem nagytestű, a közepes testűt éppen alulról súrolja.

Összességében a véleményem az, hogy csodálkozom, hogy még ilyen kevés hasonló esetről hallani. Mivel ilyen kutyám van, és jópár ilyen kutyával kerültem közelebbi kontaktusba, tisztában vagyok vele, hogy ezek ösztönerős, jó nagy mozgásigényű kutyák. Na most ez nekem például egy tökéletes párosítás, mivel én pontosan az ilyen tulajdonságokat szeretem a kutyákban, de azt nem igazán értem, hogy aki napi két kört megy a tömb körül, és képtelen a kutya mozgás- és egyéb igényeit kielégíteni az minek vesz ilyen fajtát. Ettől még nem a fajta lesz rossz, hanem az emberek felelőtlenek. Miért nem őket mutogatják a tévében a kutyák helyett?

2014. okt. 17. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!