Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ti mit tennétek a helyemben?...

Ti mit tennétek a helyemben? (lakásban tartott kiskutya)

Figyelt kérdés

Fogok kapni egy kiskutyát, kb. 7-8 hetes lesz, mikor hozzánk kerül.

DE.

Vidéken egy öreg bácsi befogadott egy kóbor nőstény tacsi keveréket, aki mint kiderült, vemhes, és született hat kiskutya. Apát is láttam, ő is tacsiféle, de ő még utcai.

Na most ez a vidéki bácsi szerintem azt sem tudja, kutyának is létezik oltás, valószínűleg mikor hozzám kerül, nem lesz semmije.

De most akkor hogyan? Nem akarok kutyapelenkát, mert akkor nem lesz szobatiszta. Vagy rohangáljak le vele két percre, gyorsan elvégzi a dolgát, aztán vissza? Ellenőrzött körülmények közt tartott, oltással rendelkező saját kutyák közé sem mehet?

Hogy csináljam?

2014. okt. 16. 19:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Oltatlan kiskutyát, vihetsz rendesen oltottak közé. Ugyanakkor mivel a bácsi valószínű eddig semmit nem adott a kiskutyának, első utad az állatorvos legyen, minimum nézzen rá. Azonnal egy féreghajtást neki, plusz a többi kutyának is megelőzés képpen. 6 hetesen megkaphatja az első oltást már, ha nem beteg.

Amíg a teljes oltási programja nincs meg én nem vinném le/ki, de ez azon múlik milyen a környék.

A saját kutyáknál séta után szappanos lábmosás, nehogy behozzanak valamit a talpukon, plusz a cipőket elzárni ne férjen hozzá a kölyök és lehetőleg ahol tartjátok oda ne menjetek utcai cipővel.

Nálam egy 5 hetes baba van ideiglenesben. Én nem vagyok pelenka párti, inkább feltörlök. De ez egyéni "ízlés". Naponta akár többször is ecetes vízzel felmosok, az fertőtlenít és szagtalanít is.

2014. okt. 17. 09:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Első utad a dokihoz vezessen,ha nem beteg,rögtön kaphat oltást és fėregtelenítőt.Az utcãra meg leviheted arra a néhány percre,de más kutyák közé még ne.Egy oltásnál kb 10 nap,mire kialakul a védettség,a kutyapelusra szoktatás meg amúgy sem egyszerű.Nem olyan,hogy leteszed és oda pottyant.
2014. okt. 17. 09:39
 13/15 anonim ***** válasza:

Amikor hazaviszed, szerintem vidd egyből az orvoshoz. Először ad egy féreghajtót és egy kombinált oltást.

Nem tudom pontosan , de ez kb 8ezer Ft.

Amíg nincs oltása, addig csak a házon belül az udvarra vidd sétálni szerintem.

2 hét mulva még egy kombinált oltást kel kapnia, hogy így biztos legyen a védelem, az kb még 4-5 ezer Ft.

Aztán lehet 2 hét mulva megint kell menni valamilyen oltásra. Veszettség elleni, vagy akármi.

2014. okt. 17. 11:56
 14/15 anonim ***** válasza:
3 hónapos kora környékén meg chipet is lehet már tenni a nyakába.
2014. okt. 17. 11:57
 15/15 anonim ***** válasza:

Chippel nem érdemes megvárni a 3 hónapos kort, minél hamarabb kéne, mert bármi történhet.

Oltással meg tényleg meg lehetne azt csinálni, hogy a kutyust elkéred a bácsitól, hogy elvidd állatorvoshoz, majd szépen visszaviszed. Ekkor már lehet bele chipet is rakni.

2014. okt. 17. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!