Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit csináljak vele ameddig...

Mit csináljak vele ameddig nem kezdődik az ovi?

Figyelt kérdés

4 hónapos kutyám önbizalma a béka feneke alatt van, és szörnyen félős. Az ovi felújítás miatt még egy hónapig zárva lesz, addig is szeretnék valamit kezdeni a helyzettel, mert volt már nagyon félős, ideggyenge kutyám akivel rendesen megszenvedtem mire sikerült őt rehabilitálni. A kiskutya 12 hetesen került hozzám, tenyésztőtől ott egyáltalán nem viselkedett így, ezért nem értem, hogy nálam miért ilyen.

A párommal élek, a kiskutyán kívül van még 2 felnőtt kutya, velük teljesen jól elvan, de a páromtól retteg. Hetente 2-3 alkalommal át szoktak jönni a szüleim is, de tőlük is nagyon fél, anyut folyamatosan ugatja is. Ha visszük magunkkal őt valahova akkor a kocsiban teljesen jól elvan, ott még a páromhoz is próbál néha közeledni, de aztán rájön, hogy ő tulajdonképpen fél tőle és akkor egyből próbál menekülni, gyakran össze is pisili magát.

Nálam bevett szokás, hogy a kölyköt ha lehet sétálni vinni akkor egyből elviszem egy rétre, hogy tudjuk gyakorolni a póráz nélküli sétát. Nála ez lehetetlen! Amint nyílik a kocsi és lerakom egyből rohanna a vakvilágba. Egyáltalán nem érdekli, hogy ott van-e a másik két kutya, vagy nem. Ha pórázzal viszem akkor is ez a helyzet. Nem tudom magamra vonni a figyelmét semmivel.

Velem egyébként egészen máshogy viselkedik. Tőlem egyáltalán nem fél, mindenhova követ, folyton figyel rám, próbál velem is játszani. Párom szerint olyan mióta itt van, mintha lenne egy utánfutóm:)

Ha jön valaki mindig a kezébe nyomunk egy rakat jutalom falatot és megkérjük, hogy nézze levegőnek a kölyköt, ha esetleg közeledne hozzá akkor dobja a közelébe a falatot, de más kontakt ne legyen vele. Párom is folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy meggyőzze a kölyköt, hogy nem érdemes félnie, de tőle még a legfinomabb falatokat se fogadja el, Amint meglátja a párom egyből elrohan a ház legtávolabbi pontjába, vagy ha a közelbe vagyok akkor hozzám.

Beszéltem már többször is a tenyésztővel, sajnos nem tud semmit mondani azokon a dolgokon kívül mint amikkel én próbálkoztam eddig.

Semmi negatív dolog nem érte őt mióta itt van, az első pár napban nem is nagyon pesztráltuk, hagytuk, hogy a maga tempójába nyisson felénk, mind a ketten ugyan úgy csináltunk mindent, mégis ilyen lett szegény. Az ovival már beszéltem, a rehabilitáció is felmerült már így látatlanban, de persze először az ovit próbáljuk ki, hogy ott vajon hogyan fog viselkedni.

Van valami ötletetek, hogy addig is mit csináljak, csináljunk vele?

2014. okt. 15. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:

2 dolog tűnt fel. Egyrészt ez a 2 mondatod üti egymást: 'Ha pórázzal viszem akkor is ez a helyzet. Nem tudom magamra vonni a figyelmét semmivel.

Velem egyébként egészen máshogy viselkedik. Tőlem egyáltalán nem fél, mindenhova követ, folyton figyel rám, próbál velem is játszani.' Akkor most figyel rád, vagy elmegy tőled?

Másrészt lehet, hogy frusztráltak vagytok amiatt, hogy fél, talán kicsit túlzottan próbáljátok meggyőzni, hogy nem kell félni. Lehet, hogy át kéne néznetek rajta, mikor így fél, az anyakutya sem dobál falatot, ha nyugtatni akarja a kölyköt. Persze ezek látatlanban csak találgatások...

2014. okt. 15. 22:18
 2/6 A kérdező kommentje:

Igazad van, rosszul fogalmaztam. Tehát zárt helyen pl lakás, kocsi, udvar, barátok vagy a család házában csak rám figyel, követ stb.

Amint nyílt terepre kerül már egyáltalán nem érdeklem őt, teljesen bepánikol.

2014. okt. 15. 22:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Rehabilitáció. Magától egy kutya sem lesz ilyen, főleg nem kis pajkos babakutya!
2014. okt. 15. 23:01
 4/6 anonim ***** válasza:
hagyni kéne, hogy a kutya egyedül oldja meg. nem erőltetni a sétát, hanem kivinni pl. a ház elé, és megállni. Hagyni nézelődni, oldodni. Amikor leindul, lehet vele menni kicsit.
2014. okt. 15. 23:20
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt javaslom, hogy nézzék levegőnek. Nem kell falatot adni neki, mert abból az lesz, hogy hívni fogják a kutyát, beszélni hozzá, dicsérni, pedig nem kell. Majd ő nyit, amikor eljött az ideje. Ha a párodhoz odamegy, aztán ráeszmél, hogy fél tőle, és még be is pisil, abból nekem az jön le, hogy a párod is közeledik hozzá.

A sétát sem eröltetném. Üljetek ki egy padra és hagyd, hadd nézelődjön. A póráz nélküli séta jó dolo,de az sokkal fontosabb, hogy rád figyeljen, illetve hogy ne pisilje össze magát, ha mondjuk arra megy valaki.

2014. okt. 16. 08:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Vannak olyan emberek akiknek rossz a kisugárzása és a kutyusok akár ok nélkül is tartanak tőlük. Lehet a párod is ilyen. Idő kell a kiskutyusnak. Ha fél, bepisil, ne foglalkozzatok vele, de ha nyit a párod felé azonnal jutifalat hogy tudja ez milyen jó dolog.
2014. okt. 16. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!