Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mivel etetitek felnőtt kutyáto...

Mivel etetitek felnőtt kutyátok és hányszor egy nap? (én így, lenn tovább) jó ez így?

Figyelt kérdés

több helyen olvastam hogy rízst ad vki a kutyájának, de én meg úgy hallottam azt nem szbad mert puffaszt..akkor most meliyk az igaz?

labrador-golden retri keverékem van, 2éves kan

ő egy héten kb 2Xv3X a hús feldolgozásánál maradt bőrt és nyesedékeket kapja FŐZVe, kenyérrel vagy kutyatésztával keverve, vannak napok mikor konzervhúst(nem márkásat, nem tudnám megfizetni)kutya tésztával, van hogy husleveshez maradt főtt zöldséget és egyéb kímélő maradékot, van a héten pár nap mikor tápot kap

hetente kap 1 tojást a szőre miatt(állitolag jó rá)

és egyszer kap enni 6körül, vagy adjak neki reggel is egy keveset?(szerintem kéne reggel is egy kicsikét, de a párom szerint nem)csak hát oylan sok idő telik el két etetés között szerintem:(

2010. jan. 23. 22:07
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
32%

Az olcsóbbak közül én a Chappi elkötelezett híve vagyok, azon nőtt fel a kis kölyökmanóm és gyönyörű a szőre, rendesen kifejlett (4 hónapos korától kapta a felnőtt chappi tápot, mert az egész nyavajás környéken nem lehetett kölyöktápot kapni).

Am a napi egyszeri etetés bőven elég neki, bár nekem mindenki azt tanácsolta, h reggel adjak neki, mert azt napközbe lemozogja, ami igaz is, ha belegondolsz, h életmódjában inkább az emberhez alkalmazkodik.

A rízst általában a gyomorbántalmakkal küszködő kutyuknak szokták ajánlani, meg az érzékeny gyomrúaknak, de szigorúan pirítás nélkül, sok vízben jó nyákosra főzve :).

A kenyeret szárazon adod neki? Mert azt frissen nem szabad, az nem egészséges :)

2010. jan. 23. 22:25
 12/31 anonim ***** válasza:
65%

az enyém napi 1X szuperprémium táp(pillanatnyilag Belcando)a tetején valami húsfélével,mert válogatós,rossz evő.

Szobakutya,átlagos aktivitással.

2010. jan. 23. 22:35
 13/31 A kérdező kommentje:
nem szárazon adom, hanem amikor a lében(általában húsleves lében)főzöm a húst abba keverem akenyeret
2010. jan. 23. 22:37
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
6 éves golden retrieverem van. Egy nap egyszer este 6-7 órakor kap Acana Sport&Agility nevű tápot.
2010. jan. 23. 22:50
 15/31 A kérdező kommentje:
csak tápot kap?:O
2010. jan. 23. 22:51
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezőnek:a kutya emésztőrendszere nem gabona lebontására készült,nincs amiláz a nyálában,a gabona glükózzá alakul a szervezetében.

A kenyeret jó lenne hanyagolni.Elél rajta persze,alkalmazkodóképes lények,de hosszú távon nem túl jó neki.

Nem véletlenül van a sok cukorbeteg kutya:az olcsó tápok,konzervek nagyrészt gabonából vannak,ami emeli a vércukorszintet az arra hajlamos kutyákban.A kenyér még rosszabb,az tiszta gabona.

A kutyatészta helyett lehet néha tört rizst kapni,állateledeleseknél néha van,nyugodtan át lehet állni.

2010. jan. 23. 22:56
 17/31 A kérdező kommentje:
jó hát ez a kenyér ezt ugy kapja h heti egyszer, az is csak kiegészítő a hús mellé, hogy kicsit több kaja legyen
2010. jan. 23. 22:58
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljesen jól csinálod,én is hasonlóan etetem a kutyáimat.

Elég a napi 1 étkezés nekik és 2 óra körül szoktam adni,mindig főzök nekik.Néha száraztápot is adok,de csak ritkán.Főleg amikor nem áll módomban valami miatt főzni.

Ált. baromfi nyesedék ,meg ami épp olcsón beszerezhető,azt főzöm és a levébe rakom a száraz kenyeret, rizst vagy tésztát.

De nincs szigorúság,ha úgy adódik kapnak finomságot bármikor a nap folyamán.

És egészségesek ,fényes szőrűek,jókedvűek,pedig öregek már./15 évesek/

2010. jan. 23. 22:58
 19/31 anonim ***** válasza:
45%
Az én kutyáim is csak tápot kapnak mi ebben olyan csodálkoznivaló? Imádják. Ez prémiumtáp, emellett nincs szükségük másra. Az Acana is az.
2010. jan. 23. 23:03
 20/31 A kérdező kommentje:
hát csak annyi afura, hogy húst nem is kap, állatorvos szerint is azért arra szükség van, meg náhanap zöldségre
2010. jan. 23. 23:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!