Miért van nagy hasa?
6 éves keverék kutya. Nem látszik rajta, hogy öregedne, vagy bármi.
Rendszeresen (3 havonta) van féreghajtva, de még egyszer sem tapasztaltuk, hogy gilisztás lenne.
Normális adag ételt kap, egy kicsit ducibb, de nem annyira, hogy ne bírna mozdulni. Kb 4 naponta sétáltatom, akkor olyan 1,5 órára, egyébként kertes házban ki-be járással van.
(tudom, hogy többet kéne sétáltatnom, de nem ez a kérdés).
Mitől van még is nagy hasa? Ez lehet valami daganat-tumor?
Konzervet kap és házikosztot felváltva, sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy Orijent vagy Acanát tudjak neki venni, kénytelen vagyok rosszabb minőségű, olcsó kaját venni. (természetesen van tartalék, de azt vészhelyzetre van..)
Orvosnál kb. féléve voltunk, ő megvizsgálta (mármint ilyen általános vizsgálat), nem mondta, hogy bármi probléma lenne.
1. keress másik orvost
2. adj neki normális kaját ( tápot ), felnőtt kutyatápok már elég olcsóak. normális kajából kevesebbet is kell neki adni.
3. fogyaszd le a kutyát ha kövérnek látod ( ezt Neked kell eldönteni, mi nem látjuk ), több mozgással és kevesebb kajával.
Úgy értette az első, hogy az olcsóbb tápoknak semmi tápértéke nincs, tele vannak színezékkel és ízfokozóval. Vannak a jobb tápok között olcsóbbak is, neked kell eldönteni, mi jó a pénztárcádnak. Itt van pár táp, ami jó, neked csak körül kell nézni, hol olcsóbb, és választani.
Eukanuba
Romeo (ALDIban kapható)
Real Taste Of Wilderness
Taste Of The Wild
Josera
Brit
Brit Care
Másik orvost is keresni kellene. Ultrahangot csináltatni.
Vemhes lehet? Vagy álvemhes? Azért kérdezem, mert nem írtad a kutyus nemét.
Olcsóbb tápból több kell,mert rossz a minősége,kevesebb a tápérték.Ezek mellett ráadásul a silány minőség,több orvosi gondhoz vezethet.Tehát többet kell orvosra is költeni.Ha ezt a kettőt összeadjuk,máris ott vagy,hogy egy közepes kategóriás tápot meg tudsz venni.(Pl. Brit)
A kövérség pedig nagyon nem jó egy kutyának sem.Ha kövér vegyél light tápot és mozgasd többet.
Jaj, elfelejtettem írni a nemét, bocsánat. Kan. Ivartalanított.
Egyébként egyszer Orijennel kipróbáltuk, 5, azaz 5 teljes napig nem kapott más eledelt, viszont mindennap cseréltük neki az Orijent és nem ette meg. Belekeverve a konzervbe kiválogatta az összeset (bár ez olcsóbb táp volt), szóval meg sem eszi a szárazat:S Mondjuk Orijent nem tudnék venni neki, de egyszer kipróbáltam, hogy azzal mit csinál, vettem egy kisebb zacskóval. Én nem értem, szerintem függő lett az olcsóktól:S
mindjárt csinálok képet a hasáról
5 nap az semmi. Lerakod, 10 perc múlva elveszed, csak következő etetésnél kapja meg. Majd 2 hét sikertelenség után mondhatod, h nem megy.....
Kis zsákkal drága. 12-15 kilósat kell venni. Nem k3ll Orijen, a Brit is nagyon jó. De pl én 2 hónapja a Decathlonos tápot adom, 12 kiló 5ezer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!