Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Húz a kutyám. Mit tegyek?

Húz a kutyám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
8 hónapos, és még mindig húz, annak ellenére, hogy kölyök kora óta járunk rendszeresen sétálni. Szinte minden "módszert"kipróbáltam már.. nem sok sikerrel.
2014. okt. 13. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:
A kutya melletted vagy mögötted legyen, úgy fogd a pórázt...
2014. okt. 13. 12:53
 2/4 anonim ***** válasza:
én nem túl álatbarát, bár rendkívül hatékony módon szoktattam rá a kutyámat arra, hogy ne húzzon.. Olyan nyakörvet vettem neki, amit fel lehetett úgy tenni a pórázra is, hogyha meghúzod szorul, de ha nem húz a kutya, könnyedén vissza lazul.. A kutya gyakorlatilag 2 nap alatt megtanulta, hogyha húz, az neki rossz, ha mellettem jön, neki jó.. Egyetlen szót se kellett hozzá szoljak, megtanulta... Persze akkor még gyerek voltam, már nem ajánlom senkinek se, mert szerintem nem volt túl állatbarát, bár a kutyámmal a kapcsolatom fantasztikus volt, 18 éves korában halt természetes halált...
2014. okt. 13. 13:03
 3/4 rockkate válasza:
Nekünk egy foxi kutyánk van, panelben, nem tudom mennyire ismered ezt a fajtát, de igencsak hiperaktívnak számít más fajtákhoz képest, ráadásul önfejű és néha megmakacsolja magát. Nem tudom mit takar a "Szinte minden módszer". Nekünk hám van a kutyán, nem nyakörv mert vastagabb a nyaka mint a feje, van mellé egy kb. 1,5m-es bőr póráz, úgy szoktattam le róla, hogy nem engedtem ki a póráz teljes hosszát, amint el kezdett húzni, kicsit megrántottam hátrafelé és rácsattintotam a pórázzal a hátára/seggére, közben ráparancsoltam hogy "séta" és a lábam közelébe húztam vissza, hogy kb 10 cm maradt köztünk. Két-három nap alatt rájött hogy ha megfeszül a póráz, az neki kellemetlen, így tud normálisan jönni mellettem, ezután pl ha parkon sétáltok át és nemzavar ha megy ide-oda, mondod neki hogy "futás" és elereszted teljes hosszában a pórázt, hagyod hogy szaglásszon, jelölgessen stb. így meg lesz neki az "öröm", tudja hogy ha "séta" van akkor katonásan melletted menjen, amikor "futás" akkor mehet a "maga feje után". (a legjobb ha van egy 5méteres póráz a kezedben, azzal már arra is megtaníthatod hogy később ne keljen semmi...) ha gondolod próbáld ki.
2014. okt. 13. 13:09
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen mindenkinek, ment a zöld kéz!

kedves utolsó, nagyon jó ötletet adtál, mi is ezt próbáljuk most. Ha húz a póráz végével oda csapok, persze nem nagyot csak érezze, és a 'nem' szót mondom neki meg hogy 'lassan'. szerinted így jó?

2014. okt. 22. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!