Hogyan legyek tenyésztő?
Szeretnék tenyésztő lenni. A csivava a kedvenc fajtám, velük szeretnék foglalkozni. Jelenleg is van 2 törzskönyvezett csivavám és egy örökbefogadott törzskönyvnélküli csivavám. Mind a 3-man ivartalanítottak, de a két nagy 11 és 13 éves. Szóval szeretnék én is tenyésztő lenni. Most még nem kezdenék bele. Igazából szeretném ha ajánlanátok tanfolyamokat,ahol tudnám ezt tanulni
Tanulgatnám 1-2 évig és csak akkor kezdenék bele a tenyésztésbe ha úgy érezném,hogy ez menni fog. Jelenleg keveset tudok a témáról, de a csivavákról rengeteget. Könyvet is sokat olvastam róluk,de ez nem tudja megtanítani a dolgokat
Szóval! Tudnátok nekem tanfolyamokat ajánlani?
Ezt nem lehet tanfolyamon megtanulni!
Beszélgess más tenyésztőkkel, milyen munkával jár ez.
Először is, ki kell váltanod egy kennelnevet. Kellenek törzskönyvezett kutyák, akiknek megvan a tenyésszemléjük, az orvosi szűrések, és kiállítási eredmények.
Ha nem csak a saját kutyáidat szeretnéd pároztatni, akkor megfelelő párt is kell találnod, és perkálni a gazdinak attól függően, hogy te vagy a szuka tulaja, vagy ő.
Ha ez megvan, kell a szukának herpeszinjekció, majd a vemhesség alatt két ultrahang, minőségi táp, stb.
Ráadásul a csivavák elég kicsi kutyák, könnyen komplikációk adódhatnak, szóval kell egy orvos,aki 0-24 óráig készenlétben tud állni, ha baj van.
És akkor kell még a kölyköknek chip, oltás, féregtelenítés, törzskönyv, táp, és kezdőcsomag.
Rengeteg dolog történhet, nagyon oda kell figyelned, és persze nem fogsz belőle meggazdagodni sem, örülhetsz, ha 0-ra kijössz a végén. Ha ezt nem bánod, akkor vágj bele, olvass utána kezdésként a kiállítások menetének, majd a tenyésztésnek, mert ezekről van anyag a neten:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!