Miért kérnek a kutyákért 100-200E Forintot? Egyáltalán, miért kérnek értük pénzt? Számomra ők érző lények, akikkel nem kereskedni kéne.
Úgyis rengeteget fogunk rájuk költeni életük során.
Csak én vagyok túl kutyabarát?
Persze, a tenyésztőknek is meg kell élniük valamiből, de ha már MUSZÁJ pénzt kérniük egy érző lényért, miért kell ilyen drágán?
Erre most jön az, hogy díjnyertes így meg úgy...
De ennek sem látom értelmét. A kutya az ember BARÁTJA, nem TÁRGYA.
Több kutyám van, a legtöbb menhelyi/befogadott, egyért fizettem ki azt a csillagászati árat, de máig nem értem, miért ilyen drága.
Én tenyésztőtől fogok venni, mert egy bizonyos munkára kell a kutya. Ha megfizetnék egy ezzel a munkával foglalkozó kiképzőt, ő egy menhelyen is ki tudná választani az erre alkalmas egyedet. Azonban ha annak csak 1 füle van és 3 lába, akkor nekem nem annyira tetszik. Akinek nincs ilyen küllemi problémája, az talán jobb ember nálam, de én nagyon szeretem, hogy a tenyésztőnél mind küllemben, mind karakterben 100%-ot kapok és még választhatok is több kölyök közül.
Amúgy ha társnak kell, akkor a menhelyen is van választék, nagyon rendes Tőled, hogy befogadtál kutyákat.
Nyugati honlapokon is már elfogadott vélemény a józan kutyabarátok, szakértők körében, hogy a szaporítókat kell kerülni. A tenyésztőket és a menhelyet is egyaránt jó és állatbarát megoldásnak mondják.
A listám nem teljes. Vannak árnyalati a tenyésztőknek is,akik csak hiszik magukról,hogy tenyésztők. a szapiknak ezer árnyalat van! Pista bának is.
De minden más vásárlásnál megnézzük,hogy mit veszünk,akkor nem is értem a kérdést! Lovat is veszünk,pedig az is társállat,meg a csincsilla,hörcsög és még sorolhatnám! kocsit se úgy veszünk,hogy mindegy,csak guruljon,se hűtőt,se kerékpárt,de ezekhez mindhez kapsz garanciát. garanciát kutyára csak a tenyésztő vállal. Ha meghal egy tk.s kutya felboncoltatják,a tenyésztő érdeke is. egy szapis,és Pista bá kutyái eltemetődnek úgy,hogy a halál oka nem lett kiderítve,ha genetikai gond volt,ott ez a vonal megy tovább. Szapis kutyákat nem lehet nyomon követni,hogy mikor ér körbe a rokonság,és mikor van már beltenyészet. Milyen hibákat rögzítenek ezzel. A fajtától eltérő hibától nem különleges lesz a kutya,de sajnos ezen lovagolva ezek a kutyák is hozzák a "szebbnél szebb különleges" almokat!! Így megy tönkre egy egy fajta. Másik kedvencem ! : az ilyen "fajtatiszta" kutyákat látva az ember azt mondja : De hát a fajtatiszta kutyák betegesek!! Na majd én megoldom ezt,hiszen a keverék kutyák nem azok. /persze,mert keverék kutyák a legtöbbször még orvoshoz se jutnak el ,mert a kert végében nyugszanak,de sebaj születtek Pista bának újabb kicsik,visznek majd onnan másikat/! szóval az okos ember fogja a fajta jellegű kutyát,és egy másik fajta jellegűvel ami teljesen más fajta is,csinál almot,hiszen a mix kutya jobb jelszóval! Meg hát amerikában is csinálják,sőt még pénzt is kérnek érte!!! Egyszerűen nagyszerű vagyok!! : Új fajtát hoztam létre,akiket el is adok,és van olyan tudatlan aki ezt be is nyalja !
Olyan ez a téma mint a szürke 50 árnyalat!! lehetne még fokozni!!
Nem kutyabarát vagy, hanem sajnálod rá a pénzt!!
A tenyésztők munka mellett tenyésztenek. Nem ebből élnek meg (haha, jó vicc!). Olyanról hallottam még, ahol a nő otthon volt a kutyákkal, mivel a férj eleget keresett egyedül is. Tehát nem, nem ebből élnek.
Olcsó kutyának nincs becsülete. Ez a szomorú igazság. Az emberek nagy része nem sokra tartja az ingyen kutyát.
Nem csak díjnyertes kutyák, de megfelelő ösztönkészlettel rendelkeznek és nem a szomszéd Buksi fedezte be a szukát, hanem messzire (akár másik országba!) is elutazott a tenyésztő, hogy megfelelő párt találjon hozzá.
Fedeztetés előtt meg ott vannak a szűrések, ez garantálja, hogy később ne legyetek törzsvendégek az állatorvosnál. Szerintem nem tudod, hogy ez is milyen összegekbe kerül.
A szuka is jó minőségű tápot kap és a kölykök is. Ez is pénz. Oltások, féreghajtás (20-30ezres kutyáknál ezeken is spórolnak, képesek férgesen hagyni azokat a kicsi kutyákat!!!).
100-200 ezernél egyébként jóval többe is kerülhet egy kölyök.
Nem reagálnék semmire, csak arra, hogy sajnálom rá a pénzt.
Nem.
Pont nem azok közé tartozom, akiknek sajnálnia kéne bármire is a pénzt, egyszerűen csak elgondolkodtam azon, vajon miért kérnek. Ha fajtakutyát akarok, kifizetem azt a 180E-t - az alaszkai malamutomra is kifizettem. Többségében azonban nem ragaszkodom a fajtakutyához, inkább mentek.
Én értek mindent, de szerintem az állateledelt is adhatnák olcsóbban. Igazából az ember ételét is...
Én ilyen vagyok. Nem sajnálom rá a pénzt, egyszerűen csak nehéz megértenem a világot.
kereslet-kínálat...? persze...
magam részéről inkább adok Mo-ra kölyköt (ilyenkor eleve olcsóbb áron indulunk, és ha elég szimpi a gazidjelölt, akkor még mehetünk lejjebb, mert nekem is az a fő, hogy jó helye legyen a kutyának), de ha nem megy, hát nem megy. inkább tartok meg egy kölyköt fél-egy éves koráig (volt is ilyen) míg megtalálom neki az álomgazdit, minthogy bagóért sózzam el. illetve ha itthon nem találok neki senkit, akkor még mindig ott van külföld, európai szintű almokkal dolgozunk, szóval nem próbléma más országba eladni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!