Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás autoimmun...

Ivartalanítás autoimmun betegség mellett?

Figyelt kérdés
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem, írja meg.

2014. okt. 10. 11:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Én nem tenném, ha nem muszáj, mivel így is elég kényes hormonrendszerbe, meg immunrendszerbe feleslegesen egy ivartalanítással nem zavarnék be.
2014. okt. 10. 11:49
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát pont az a baj, hogy muszájnak tűnik. Eddig pont az autoimmun betegség miatt nem tettem, de sajnos a legutóbbi tüzelése után most úgy néz ki, méhgyulladás, még nem vészes a helyzet, de nem reagál az antibiotikumokra. Ma már kimosták belülről is, de ha nem segít, nincs mit tenni. :(
2014. okt. 10. 11:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát ha nincs mit tenni, akkor a kérdés el van döntve, felesleges ezen tovább agyalni.
2014. okt. 10. 12:14
 4/12 A kérdező kommentje:
Azért még ha valakinek van tapasztalata ilyennel, érdekelne.
2014. okt. 10. 12:44
 5/12 anonim ***** válasza:

Az autoimmun betegség miben jelentkezik?

Egyébként érdemes kockázatelemzést végezni, az orvossal közösen. Lehet nagyobb a kockázata, ha nem műtöd meg mint a műtétnek...

2014. okt. 10. 12:56
 6/12 A kérdező kommentje:

Bőrbetegség. Ha tudod, mi az a collie-orr, na neki az van.

Ha nem műtjük, akkor gennyes méhgyulladásba előbb-utóbb belehalnak a kutyák... Az orvos azzal ijesztget amúgy, hogy a betegség belső szervekre is átterjedhet, aminek nem tudni, mi az esélye. Embernél kb. 20 % hasonló betegségnél, kutyánál senki nem tudja.

2014. okt. 10. 13:11
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha egyelőre bőrbetegségben teljesedik ki az autoimmunitás, akkor szerintem emiatt ne halogasd a műtétet. Az autoimmun betegek immunrendszere a saját sejteket ellenségesnek tartja. Ettől nem lesz gyengébb a fertőzésekkel szemben. Lehet a sebe lassabban fog gyógyulni, de más következményt nem látok.

A gennyes méhgyulladás viszont nem játék....

2014. okt. 10. 13:38
 8/12 A kérdező kommentje:

Szó sincs halogatásról, sajnos az első kutyámmal még a 90-es években végigéltem egy méhgyulladást, na azt nem akarom megvárni, hogy a mostani is olyan állapotba jusson. Csak próbálok információt gyűjteni, hogy milyen eshetőségekre készüljek fel.

(Amúgy a "csak" bőrtünet relatív, ha például van, hogy naponta többször felvérzi az orrát.)

2014. okt. 10. 15:05
 9/12 A kérdező kommentje:
Egyébként az autoimmun betegeknek a stressz rossz, a betegség fellobbanásához vezethet, na ez az, amitől tartok. Egy műtét önmagában is rosszabbíthat az állapotán, a hormonrendszerbeli változások jönnek erre rá, azok meg nem tudom, hogy hatnak.
2014. okt. 10. 15:07
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem akartam az állapotát alábecsülni, de vannak olyan autoimmun betegségek, amik az egész hormonrendszerét, vagy akár a totális anyagcseréjét befolyásolják, sok szervre kiható problémák.

A csak arra utalt, hogy egyelőre a belső szerveit nem érinti.

2014. okt. 10. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!