Ivartalanítás autoimmun betegség mellett?
Az autoimmun betegség miben jelentkezik?
Egyébként érdemes kockázatelemzést végezni, az orvossal közösen. Lehet nagyobb a kockázata, ha nem műtöd meg mint a műtétnek...
Bőrbetegség. Ha tudod, mi az a collie-orr, na neki az van.
Ha nem műtjük, akkor gennyes méhgyulladásba előbb-utóbb belehalnak a kutyák... Az orvos azzal ijesztget amúgy, hogy a betegség belső szervekre is átterjedhet, aminek nem tudni, mi az esélye. Embernél kb. 20 % hasonló betegségnél, kutyánál senki nem tudja.
Ha egyelőre bőrbetegségben teljesedik ki az autoimmunitás, akkor szerintem emiatt ne halogasd a műtétet. Az autoimmun betegek immunrendszere a saját sejteket ellenségesnek tartja. Ettől nem lesz gyengébb a fertőzésekkel szemben. Lehet a sebe lassabban fog gyógyulni, de más következményt nem látok.
A gennyes méhgyulladás viszont nem játék....
Szó sincs halogatásról, sajnos az első kutyámmal még a 90-es években végigéltem egy méhgyulladást, na azt nem akarom megvárni, hogy a mostani is olyan állapotba jusson. Csak próbálok információt gyűjteni, hogy milyen eshetőségekre készüljek fel.
(Amúgy a "csak" bőrtünet relatív, ha például van, hogy naponta többször felvérzi az orrát.)
Nem akartam az állapotát alábecsülni, de vannak olyan autoimmun betegségek, amik az egész hormonrendszerét, vagy akár a totális anyagcseréjét befolyásolják, sok szervre kiható problémák.
A csak arra utalt, hogy egyelőre a belső szerveit nem érinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!