Gyogyszermergezes! Meg mentheto a kiskutya?
Egy hat vagy het hetes kolyok kutyat mar harmadik napja etet a szomszed lazcsillapitoval, mert kituzott celja, hogy megolje a foltyton nyuszogo kiskutyat. Ma lattam is egy 10 darabos ures gyogyszeres csomagolast eldobva, abbol a fajtabol, amivel elvileg mergezi a kiskutyat, meg gyogyszer darabkakat is lattam a kertben, meg valami feher port is... Szoval ha minden igaz akkor az elmult harom napban feletett a kutyaval kb 1000 miligramm gyogyszert...
Arra gondoltam, hogy este kilopom a kiskutyat a kertbol es elviszem orvoshoz, mert a gazdaja semmit nem csinal. Megvette, es kiba...a kertbe, mar nem is tudom hanyszor szoltam neki, hogy vigyazzon mert a masik szomszed mar nagyon ideges a szukolo kutya miatt, sot tegnap este mar azt is mondtam, hogy mergezve van a kutyaja. De nem hisznek nekem, mert a ket szomszed joban van... Nagy bajba kerulnek, ha tenyleg kilopnam a kiskutyat es orvoshoz vinnem? Egyaltalan mentheto meg?! Ketsegbe vagyok esve, mit tegyek?
Este pl a telefonoddal vedd videóra mikor mérgezi a kutyát. Majd másnap szólj a rendőrségnek, állatvédőknek. Ha nincs reakció akkor akár a sajtónak. (de ha már csak van bizonyítékod)
A kutyád meg ki ne lopd! Mert a végén majd te ütöd meg a bokád, mikor csak jót akartál. (mert a tolvajlás szabálysértés, bár a kutya kölyök értéke kérdéses, mert ha meghaladja az 50E ft. akkor már bűncselekmény)
Meg amúgy egyébként egy állatorvost is felhívhatnál, hogy mit javasol, hátha vannak kapcsolatai, vagy rutinja, vagy legalább meg tudja mondani, mennyire gáz a dolog.
Amúgy az is lehet, hogy a kutya szisztematikusan kihányja, amit megevett, ezt nem tudhatod. Persze ettől még nem jó neki, meg a szomszéd is durvulni fog, de az isten szerelmére, beszélj valakivel, aki képes segíteni, mert a gyakoris szájtépéstől tutira nem lesz jobb semmi.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6169460-mivel..
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__6168964-elvil..
Ezeket is Te írtad ki?
Nagyon unatkozol?
Igen, en irtam, es nem unatkozom, csak szeretnek valami normalis tanacsot. Voltam a rendorsegen, ok azt mondtak, ha nincs bizonyitekom, akkor semmit nem tudnak tenni, mert meg en engem jelentenek fel ragalmazasert.
A mergezos szo szed meg rohogve meseli, hogy ezt nem hiszi el, hogy ennyi gyogyszert feletetett a kutyaval, es az meg mindig el.
Kedves utolsó azért ez nem hollywood....bakker
A kérdező valszeg' gyerek, önálló kereset nélkül, nyilvánvaló, hogy egy lopott kutyával fog flangálni, éjszaka, kitömött pénztárcával az állatorvost keresve..
állatvédőrség..........de remélem már túl vagy ezen
Nem vagyok gyerek, felnott vagyok. A preblam az, hogy nemreg koltoztem ide, raadasul mocskos kulfoldi is vagyok, es egyaltalan nem vesznek komolyan. Kb ket hete lakom itt, es maris ugy kezdem, hogy bocs szomszed, a masik szomszed mergezi a kutyadat... Es itt az allatrendorseg sem jon ki vaktaban, nekik is kell bizonyitek a bantalmazasrol, vagy a rossz korulmenyekrol.
Marad a szomszed meglesese...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!