Igaz-e, hogy a keverék kutyákat nem kell beoltani kötelező oltásokkal, mert védettebb, mint fajtatiszta társai?
A kötelező oltás lényege,hogy kötelező, és én úgy tudom,hogy ez csak a veszettség elleni Magyarországon.
A többi opcionális.A keverék kutyák én úgy tudom,hogy valóban ellenállóbbak a betegségekkel szemben,hiszen több fata jegyeit viselik magukon. Viszont ők sincsenek acélból,tehát a gazdinak kell mérlegelni, hogy fizet és biztosra megy, vagy lutrizik. Kisebb az esély,de nem nulla a betegségekre.
A KÖTELEZŐ oltás minden kutyának kötelezően beadandó!!!
Teljesen mindegy, hogy keverék vagy fajtatiszta...
Az AJÁNLOTT (=nem kötelező) oltásokat meg majd az állatorvostól kérdezd meg, ő milyen védőoltást javasol a te kutyádnak!
Pl. ajánlott a féregelleni védőoltás minden évben, ezzel nem csak a kutyádat véded meg, hanem magatokat is, mert a bélféreg az embert is megfertőzheti.
Te jó ég! A féreg ellen nem oltást adnak, hanem tablettát vagy pasztát! Van neked egyáltalán kutyád??? Hogy lehet ekkora baromságot írni???
Magyarországon a veszettségi oltás KÖTELEZŐ.
A kombinált oltás, a Lyme-kór elleni oltás, kiskutyák esetében a parvo, corona, "bébi kombinált" oltás AJÁNLOTT oltások.
A keverékeket is ugyanúgy ajánlott beoltani kombinálttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!