Boxer második kutyának? Panelba?
Egy ismerősöm által megtetszettek a Boxerek.Igazi bohócok,örök gyerek kutyák.
Jelenleg van egy kutyám. Szóval második eb lenne.
Mindent tudnék neki biztosítani.Kutyasuliba is vinném.
Viszont ami még kétes dolog,hogy lakásba lenne.Ha tudok olyan albérletet ami kertes házas akkor abba megyek.De ha nem találok olyat,akkor panelban lenne.Jelenlegi kutyám is lakásban van,de ő kistestű.
Szerintem pedig igenis el van panelban.
Az előző kutyánk is boxer volt, mikor megvettük, még panelben laktunk. A kölyök mindent tönkretett, mindent szétszedett, mindent megrágott és mindent ellopott.
A következő boxer babszit már kertes házba hoztuk, de inkább benti kutya, csak nappal van kint, mikor nincs otthon vele senki. Nyáron hoztuk el, amikor csak lehetett kint voltunk vele a kertben, próbáltuk szokatni a kinti léthez. Mit csinált a kerti kutya? Mindent tönkretett, mindent szétszedett, mindent megrágott és mindent ellopott. Azért, mert kölyök kutya. Ennyi, ezt csinálják. Le kell róla nevelni. Persze, volt már kutyád, gondolom tudod, hogy milyen rossz. Na, egy pimaszabb boxer kölyöknél ezt a rosszaságot szorozd be 100-al. Nehéz lesz, de ugyanolyan kis szemét lesz, mintha kertesben laknál. Csak akkor nem a zoknijaidat, hanem a zoknijaidat és a virágaidat tépi szét.
Másfelől, meg ez egy nagyon ragaszkodó kutya, szüksége van az emberi közelségre és már csak a rövid szőre miatt sem alkalmas arra, hogy teljesen kint tartsák.
Szenvedni fogsz vele, mint disznó a jégen, de ha ügyes vagy, akkor nagyon remek kutyád lesz.
Ja, és ha frisbeezni akarsz, akkor a könnyebb csontozatú, amerikai típusú kutyákat keresd, mert ők gyorsabbak rugalmasabbak, ugrálósabbak és úgy általában egészségesebbek is.
Köszönöm szépen utolsó!:)
Tudom mivel jár egy kölyök kutya. Mi a szétrágásokat stb úgy oldottuk meg,hogy csak a konyhába és az előszobába lehetett napközben.Szoba ajtókat bezártuk. Aztán amikor tudtunk figyelni,itthon voltunk akkor minden nyitva volt. Ha sokáig eltűnt és csendben volt már mentünk és néztük mit csinál.
Ha megoldható lesz elzárni amíg nem vagyok otthon akkor nagy károkat szerintem nem fog tenni, rágókat hagynék kint. Na meg az első időben mindenképpen vele leszek.
Ami még kétes,de gondolkoztam rajta,hogy amíg kölyök szoba kennelben lenne,persze szigorúan csak addig amíg dolgozok!! Előtte lefárasztanám,illetve utána is rögtön.Ezt ismerősöm is alkalmazta a kutyájánál.Amikor nem volt otthon,illetve éjszaka kennelben volt. Utána amikor kint szépen viselkedett,akkor éjszakára már nem lett bezárva.Aztán végül amikor dolgozni ment akkor sem.
Semmilyen károsodást nem szenvedett a kutya. Meg ha már kölyökként megszokja,hogy bizonyos időre be van zárva akkor nem hinném,hogy rossz lenne neki.
Ha kertes házban fogok lakni,akkor pedig kinti-benti kutya lesz,az fix.
nálunk telefontöltő,zokni,zsepik,plüssök,szobanövény,virágföld látta kárát. Szerencsére mindig résen voltunk,egyből tiltottuk a nem kívánt viselkedést!
Persze a lopkodás sokáig megmaradt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!