Mit tegyek ha a kutya megeszi a kakit?
Nem a sajátját szokta enni, hanem a szomszéd kutyáét. Ez elég bonyolult, van a kerítésen egy lyuk és a kutya átbújik és a mi udvarunkra píszkít. A gazdái meg nem igazán törődnek vele, a kutya nyugodtan kiszökhet sétálni meg ilyenek, de minffig visszajön. Mindig leszidom a kutyám, néha rá is ütök amikor kakit eszik, tudja is hogy nem lenne szabad, de amikor egy picit nem figyelek rá beveszi a szájába és elrohan vele. Na, akkor lehetetlen odahívni, de még elkapni sem lehet. Mostanában már szinte mindig csak pórázzal viszem ki, mert kapott valami gyomorfertőzést is.
Azt olvastam, hogy tegyünk valamit a kutyakakira, és szerintem ez számunkra ideiglenesen jó megoldás lenne. De mit lehet rátenni a szomszéd kutya kakijára hogy az enyém ne egye meg?
Természetesen már a lyuk befedésén is gondolkodunk, a hétvégén valószínüleg meg is lesz, de van még egy hely ahol be tud jönni.
Tök jó hogy senki sem a kérdésemre válaszol! Mint már írtam nem erősen, durván verem a kutyámat, csak kakievéskor néha egy kicsit ráütök a fenekére. Itt is tanácsolták már és a neten is ezt olvastam. Inkább ráütök a kutyámra, mint hogy összeszedjen valami fertőzést. Tegnap már voltunk az orvosnál gyomorfertőzéssel és nem szeretném ha még egyszer összeszedje.
Mi a véleményetek arról, hogy csípőspaprikát kell rátenni a kakira?
Már írtam, h NEM FOGJA MEGÉRTENI ABBÓL, HA RÁÜTSZ A FENEKÉRE! Akár kicsit, akár nagyon üt rá, nem így kell nevelni!
A pirospaprikát sok kutya lenyalja, ez sem jó megoldás. Nevelni kell, ha másképp nem megy, vidd el kutyasuliba, vagy keress egy házhoz kijáró kiképzőt, aki tanácsokat ad.
érdekes, az enyém ütés nélkül is megérti, ha valamit nem szabad a szájába venni
lehet, én csinálok valamit rosszul?
Amit esetleg kipróbálnék: odavinni pórázzal, és figyelni a reakcióját. Ha be akarja kapni, visszarántom, és rászólok, hogy nem!. Ha már laza pórázon oda tudod engedni szaglászni, de megenni nem akarja, akkor jutalomfalat. Ezt sokszor ismételni vele, több alkalommal, akár 1-2 hétig is. Ezzel meg tudod értetni vele, hogy mit nem szabad, és mi az elvárt viselkedés.
Gondolj bele, ha te nem értenéd a körülötted lévők nyelvét és kultúráját, szabályrendszerét, és egyszer csak kapsz egy hatalmas pofont, nem biztos hogy érted, miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!