Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ma jön meg a kiskutyám, ez...

Ma jön meg a kiskutyám, ez így jó lesz (lent)?

Figyelt kérdés
a nappali közepén egy elkerített részt csinálok ahol azért tud mozogni, csinálok neki egy meleg fekvő helyet, mellé plüssöket rakok meg egy rongyot átitatva az anyja illatával, illetve játékokat is hagyok bent azért. Így hagyom bent éjszakára és ha nyüszög sem kelek fel hozzá, hogy szokja a dolgokat és nehogy az legyen, hogy már azért nyüszög majd , hogy vegyem fel. Vagy ez így merész az első estén már? a szobatisztaságot csak akkor szeretném elkezdeni ha már nagyobb lesz és jobban viszzatudja tartani a dolgokat (8 hetes). Vagy mit ajánlatok?
2014. okt. 3. 16:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
milyen fajta?
2014. okt. 3. 16:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A szobatisztaságra azért elkezdheted nevelni. Úgy értem, nyilván nem cseszed le, ha a lakásban végzi el a dolgát, miért tennéd, de ha sétáltatás közben végzi el, akkor dicsérd meg nagyon, adj neki jutifalatot. Ezt már most is elkezdheted, hisz miért várnál?

A saját tapasztalatom pedig az, hogy felesleges neki ennyi minden. Úgy értem, plüssök [többesszámban!], játékok [többesszámban], ezek mind egy vagyon lehet. Szerintem elég egy-kettő, úgyis azzal fog játszani, ami számára a legizgalmasabb {pl. veled}, és ez nem feltétlenül az általad megvásárolt játék lesz. : )

Boldog kutyás éveket kívánok! (:

2014. okt. 3. 16:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az első pár napban az ágyad mellé rakd inkább, babakutya, hiányozni fognak neki a testvérei, a mamája. Ha sírt, én belógattam a kezem, attól megnyugodott. Pár nap múlva kirakhatod, ha már kicsit megszokta az elválasztást, na akkor már nem kell kimenni, ha mégis nyüszög. De az első napon, szerintem ez túl kemény. Én is úgy csináltam ahogy leírtam és soha nem nyüszög a kutyám, tehát nem erősítettem meg, hogy hisztizhet.
2014. okt. 3. 16:33
 4/11 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. azt nem írtam, hogy 3 kutyát neveltem fel, mind3 mellettem aludt éjszaka, nyugtatgattam simogattam, megkönnyítettem számukra ezzel a mamájuk hiányát, és egyik sem lett hisztis, nyüszögős kutya. Ezt később is ki tudod nevelni viszont az első napon nem hagynám teljesen egyedül.
2014. okt. 3. 16:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Aha és ki is vigyem az udvarra éjjel, vagy fölösleges? Tehát ha 2 óránként nem hordom ki és inkább takarítok az nem olyan nagy gond még?
2014. okt. 3. 16:41
 6/11 anonim ***** válasza:
Az én 9 hetes kölyköm anno kibírta késő estétől hajnalig. Bár ő már szobatiszta volt már elhozatalkor is.
2014. okt. 3. 17:17
 7/11 anonim ***** válasza:
Igen éjjel is vidd ki minimum 2 óránként. Különben azt hiszi, hogy éjjel nem kell szobatisztának lenni, csak nappal. Soha nem lesz az, ha nem viszed ki mindig egy ideig. Persze így is lehetnek balesetek, de még mindig jobb mintha egész éjjel bepiszkítana, és különben is a kutya nem piszkít oda ahol él! Attól is függ mi a mérete: ha kistestű, szinte lehetetlen hogy 8 órán át bírja valaha is. Nem fog nyüszíteni, egy egészséges kutya egy pár óra alatt alkalmazkodik az új helyzethez, főleg ha vele van az alomszag. :)
2014. okt. 3. 18:12
 8/11 anonim ***** válasza:
67%

Utolsó: te hülye vagy? egész éjjel 2 óránként? egy kölyök is vissza tudja tartani legalább 4 óráig, főleg ha alszik. A kérdező szerinted keljen fel éjszaka 2 óránként amíg szobatiszta nem lesz? És mikor aludjon?

Másik: Képzeld, az egészséges kiskutyák is nyüszíthetnek az első napokban, ugyanis ez nem egészség függő, hanem egyedfüggő. Van olyan kutyus aki nem is pisszen, van aki végig bömböl. Semmi köze az egészségi állapothoz.

2014. okt. 3. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:
3. kutyát szoktattam szobatisztaságra pár hét alatt (volt amelyiknek ennyi sem kellett), és ha késő este vittem meg korán reggel, már az első napokon is csak pisi volt pár helyen. Legrosszabb esetben.
2014. okt. 3. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:
8! Miért lennék hülye? Képzeld én felkeltem, gyors pisi és aztán már aludtunk is tovább. :) És szerintem nem véletlenül lett a kutyám 1 hét alatt szobatiszta. ;) Ha bepiszkít (alomra, pelenkára stb) soha az életben nem lesz az! Ha kertesházban laktok meglehet oldani hogy kijárjon, és akkor már nem kell felkelni, ki fog menni magától is. Én is így tettem. 8 hetes kutya nem tudja 2 óránál tovább tartani! Ha kistestű még addig se! Nem fogja érteni hogy egyszer miért lehet bent pisilni egyszer meg miért nem!
2014. okt. 3. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!