Milyen fajtát ajánlotok?
Most a menhelyi kutyákat ne említsük.Tudom,hogy ha nincs fajta elképzelés mindenkit oda irányítanak.De előbb szeretném tudni,hogy a feltételek illetve amit nyújtani tudnék milyen fajtákra jellemzőek.
Elvárásom:
-közepes testű
-második kutyának ajánlott
-közepes mozgásigényű
Amit nyújtanék:
- Napi 2 -2,5 óra intenzív mozgás (ha panelban fogok lakni,napi 3x-i séta amiből az egyik 2 órás,szabadon engedős,ha kertesben akkor napi 1x-i séta ami 2-2,5 órás + kertben játék stb)
-kutyasulit is terveztem
Idős a kutyusom és sokszor kérdezik utána milyen kutyám lesz.Már bennem megfogalmazódott a kérdés.De egyszerűen nem tudom milyen kutya lenne ideális számomra.
A menhelyet nem zártam ki mint opció!! De most fajtákra vagyok kíváncsi.
Nem értem,hogy miért nem tudjátok értelmezni amit írtam.
"A menhelyet nem zártam ki mint opció!! De most fajtákra vagyok kíváncsi."
Airedale terrier! Nekünk is az van. Bár még kicsi, de látszik rajta, hogy egy jó képességű, okos, figyelmes, a gazdit szerető kutya! De vigyázat, mert TERRIER!!!!!
Erős kézre van szükség olykor, de nagyon hálás!
Szeretni való kutyus! Engem teljesen elvarázsolt.
Beagle:Kiskorába roszcsont,de ha felnő,egy isteni kutya :) Az enyém rendkivül gyorsan tanul,agilityre kiváló,akkorákat ugrik mint egy kecske,de figyelmes is :) De ,frizbizni nemtudom mennyire jók,az enyém fél tőle
Border collie:Nagyon gazdás kutya,jól tanítható,de az enyém pl még csak ülni tud,mert gyerek eszü,és ha pl megyek hozzá,hogy lefektesem,elszalad,mert azthiszi,hogy játszani akarok vele.Ők is jók agilityre,és a frizbiért is imád rohangálni :) Viszont sok törödést igényel!
Köszönöm a válaszokat!
Beagle és a border valóban sok mozgást,foglalkozást igényel.Ismerőseim körében van border is és beagle is.
Labi,vizsla,uszkár még jó választás lehet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!