Puli mama és moszkvai őrkutya papa véletlen almából származó,2 hónapos kiskutyát (egy szuka, egy kan közül lehet választani) befogadjak-e?
Állítólag közepes termetűek lesznek, most leginkább kaukázusira hasonlítanak. A moszkvainak utánanéztem, de milyen természetű kutya származhat ilyen keverékből?
A körülményeink: már van egy 12 kilós benti keverék szukám, 3 hónap múlva baba születik a házhoz, a telek meg csak 350 m2-es. A józan eszem szerint nem biztos, hogy nálunk lenne a legjobb helye, a szívem viszont nem szeretné, ha elaltatnák őket, mert nem sikerül nekik gazdit találni.
Tapasztaltabb kutyások, kérlek, a véleményetekkel segítsetek.
Köszönöm szépen a tapasztalatodat. :-)
Pulival már volt dolgom, bár csak a nagyszüleimével. Imádnivaló betyár. :-) Nem is ez ijeszt meg, hanem az, hogy a moszkvait három fajtából hozták létre, és az egyik a kaukázusi! A férjemmel beszélgettünk már második kutyáról - épp itthon is tudnék vele lenni, amíg kölyök - de nem ekkoráról...
Tettem fel pár képet a kölykökről:
Jaj,de gyönyörűek! Nekem egyik nagy kedvencem a moszkvai,és mit ne mondjak csak a színükben van nagy különbség...szóval szerintem sem lesznek "kicsik"! Viszont kitűnő házőrző lesz!
Amit a moszkvairól érdemes megemlíteni,az az,hogy elég következetesen kell nevelni;idegenekkel bizalmatlan:olyan 1 éves koráig van nála "haverfelvétel";imádja a gyerkeket,él-hal a családért;az immunrendszere erős,jó az állóképessége.
A mozgásigénye...nem tudom...én eddig csak lusta moszkavaikkal találkoztam,többnyire egész nap feküdtek,figyelték a terepet. Az egyik pl. még sétálni sem vol hajlandó,ha olyanja volt leült akár a zebra közepére is nem volt hajlandó tovább menni (tényleg megtörtént,tizsta égés volt:)). Bár télen imádnak hóban rohangálni,akkor élnek igazán!
Én pl. azért nem döntöttem a moszkvai mellett annó (pedig odáig voltam értük),mert úgy éreztem nekem inkább egy aktívabb kutyus lenne ideális,aki élvezi a hosszú sétákat,kirándulásokat...
Szerintem jó helye lenne nálad,és a telek mérete is több,mint ideális!
Én a helyedben mindössze azt gondolnám át,hogy mennyire fér bele az időmbe és persze anyagi helyzetembe egy új kutyus,a baba mellett.
Egyébként a szuka kutyád mellé a kant ajánlanám,a konfliktusok csökkentése érdekében.:)
Ekkora kutyát mindenképpen ivartalanítanánk, mert nincs az a kerítés, ami tüzeléskor visszatartaná, akármilyen nemű. A jelenlegi kutyónk meg nem domináns típus. Szóval a neme mindegy lenne, bár szukának jobban örülnék.
Viszont az picit aggasztó, amit írsz, hogy csak egyéves koráig van nála haverfelvétel. Mi legalább két gyereket tervezünk, nem szeretnénk a kutyától két év múlva azért megválni, mert a később született gyereket nem fogadja el családtagnak.
Úgy döntöttünk, hogy egyelőre várunk. A férjem cégénél mindenkihez (450 ember) eljutott a felhívás, és páran máris érdeklődnek. Ha nem kelnek el a kölykök, akkor egyet mindenképpen megmentünk az elaltatás elől, aztán majd csak lesz valahogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!