A ti kutyátok hogyan viselkedik a lakásban? Hogyan neveljem rá hogy ne tegyen tönkre mindent?
Picinek bent volt, de összemocskolta a falat, behordta a sarat, megrágott mindent. Beletúr a kukába, felmegy az ágyra, stb. Nagyon szeretem őt, de nem bírtam már erővel takarítani utána. Most kint lakik, de ha jön a tél, szeretnénk néha beengedni. Tudom hogy akkor kellett volna nevelni, amikor kicsi volt, de mostmár mindegy, és sosem késő, még kölyök, 8 hónapos.
Sokszor hiányzik hogy bent legyen velünk, mert nagyon szeretjük őt, de sajnos mindent összegányol. A padlót még fel tudom mosni, de minden este újra kifesteni nem tudok. Valaki tud segíteni?
Mozogsz, foglalkozol vele napi legalább 3 órát? (vérmérséklettől függően lehet, hogy ez sem elég) És itt a foglalkozás alatt nem azt értem, hogy labdát dobálsz neki.
Plusz: viziposztoly, ahogy látod, hogy megkezdi a nem kívánt cselekvést, puff "lelövöd".
Ez nem fáj neki, de baromi kellemetlen, meg is ijed, ráadásul, ha ügyes vagy, nem is veszi le, hogy Te okozod a negatív hatást, hanem azt, hogy adott cselekvése ezt váltja ki.
"behordja a sarat" - Mielőtt beengeded, töröld meg a lábait és a fenekét :)
A mosóporos dolgot meg úgy tudom elképzelni, hogy nagy, műanyag mosóporos dobozban tartják a cuccot, ami jól záródik. Rögtön nehezebb kiborítani meg leoperálni a kukáról.
A másik az, hogy sok, falatnyi konyhával rendelkező ismerősömnél a konyhaszekrénybe költözött a kuka. Arra pl. elég lenne csak egy zárat rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!