Pontos törzskönyvezési szabályzat? (Boxer)
A kiskutyákat törzskönyvesnek hirdette a tenyésztő,hét hetes kutyák,amikor meg akartam nézni a származási lapokat azt mondta ez után fogja "lekérni".
Na most,mi a 8.-hetes oltása után,mennénk a kutyusért azt mondta akkora be csippelteti,én úgy tudom a törzskönyvezésen adnak csipszámot. Na most,hogy van ez,nagyon kamu szagú az egész?
Honnan fogom tudni,hogy tényleg intézi -e a papírokat?
Lehet hogy igazat mond.
Melyik kennel?
Irasd bele a szerződésbe.
Már nem a tk-el adják a chipet. Az állatorvos készít egy több példányos chipeléisi jegyzőkönyvet az alomról, és az alombejelentőt a jegyzőkönyv egy példányával kell beadni. A tk-re már rákerül gépelve a chip száma. Az ügyintézés továbbra is 30 nap(elvileg).
Szerintem ha mindent pontosan leírtok a szerződésben, akkor simán mehet a dolog, nem fognak átverni. Ha valaki beenged a lakásába, papíron megadja az összes személyes adatát, akkor nem valószínű, hogy átverne. Ha parkolóban nézhetted volna meg a kutyust akkor kellene gyanakodni.
Köszönöm az eddigi válaszokat,hasznosak voltak.
Szerződés nélkül nem fogom elhozni,- csak nagyon furcsállom,hogy hét hetes kölykök nincsenek letörzskönyvezve.
Ez úgy van jelen esetben,hogy az anyakutya tenyészszemlés,de a kan gazdáinál van a kennel és ők tudják a törzskönyvet lekérni.De gondolom az alombejelentőnek több példánya van,ezt is elkérem,remélem minden rendben lesz,-mert a kis kölyökkel szimpatikusak voltunk egymásnak és rosszul esne ha nem tudnák igazolni a származását. Azt már netről kiderítettem,hogy HBK-klubtag a tenyésztő,tehát remélem nem trükközik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!