A menhelyes felnőtt kutyák ugyanúgy tudnak kötödni a gazdájukhoz mint egy kiskutya?
Persze, nevelés/foglalkozás kérdése a kötődés.
Az lehet, hogy több idő kell mire megbízik benned ha előtte csak ütötték-verték szegényt, de rá szoktak jönni, hogy mi a helyzet.
az én kutyám 5 hónapig volt menhelyen,egy fajtiszta puli kutyus.
a lakásban meg volt szeppenve a másik kutyámtól elsőre,a szobába nem mert bejönni,és amikor elkezdtem simogatni,akkor lehetett érezni,hogy mennyire ki volt éhezve a szeretetre lehajtott fejjel sóhajtozott.
szóval minden nap beiktattam egy 10 perces nagy simogatást, teljesen helyrejött,mert megviselte a menhely a gazdátlanság és ritka jól nevelt hálás kutyus lett.
pár nap után tudta,hogy én vagyok a falkavezér,előreenged automatikusan,megtanulta a sétánál,hogy merre megyünk,ritka okos a puli és egy percig sem rivalizált a másik kutyámmal,magától értetődőnek vette,hogy nem ő a főnök,mondjuk nőstény.
A kicsik mindenkivel és mindennel játszanak.
Egy felnőtt kutyának van múltja, és sajnos ha menhelyi akkor talán rossz múltja.
Én amikor mentem a kutyumért, akkor kb. úgy fogadott, mintha én lennék a gazdája és csak pár órája vesztettem volna el. Tud különbséget tenni, tud hálás lenni, tud kötődni. A "menhelyen" egy kb. 1,5 x 1,5 méteres helyen volt 1 másik kutyával non-stopban. Nálunk van közel 600 nm szabad udvar, a lakás, meg ugye a séták.
El sem hiszed hogy "tapad". Ha csak a sarki fűszeresig megyek akkor is jönni akar. Ha kiviszem a szemetet követ, ha bemegyek a házba követ, ha kint csinálok valamit akkor ott fekszik, ha bent főzök vagy akármi akkor ott van.
"magától értetődőnek vette,hogy nem ő a főnök,mondjuk nőstény."
Ez nem attól függ, hogy nőstény vagy hím.
Az én nőstény kutyám úgy tesz rendet a többi akármilyen nemű kutya között, hogy csak na.
De NEM azért mert agresszív, csak akkor lép közbe ha annak oka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!