Hogyan jelezzem hogy én vagyok a főnök?
Mennyit sétálhat, futhat szabadon? Mert könnyen el tudom képzelni, hogy esetleg csak a fárasztás kevés neki, és ezért viselkedik úgy, ahogy.
De ha mégis úgy érzed, hogy már most bepróbálkozik nálad, akkor keress fel egy kutyaovit, mert látatlanban, idegen kutyának és gazdának sajnos nem lehet érdemleges tanácsot adni. Az oktatók majd fel tudják mérni a helyzetet és fognak tudni segíteni neked mindenben.
Mióta sétáltatod? Teljesen úgy írod le, mint amikor a kiskutya nem tudja, hogyan lehet pórázon közlekedni.
Amikor ki akar bújni, megfogod a nyakörvénél és mondod neki, nem szabad. ha lenyugszik elindultok.Engedd a pórázon szagolgatni. Főnök akkor leszel, ha nagyon sokat foglalkozol a kutyáddal, ha sokat játékosan tanítgatod és az alap szabályokat mindig betartatod vele.
1. A nyakörvet úgy kell beállítani, hogy ne tudjon kibújni belőle.
2. Ha össze vissza ugrál, karmol, stb, de nem agresszióból, akkor fel van pörögve HISZEN MÉG KÖLYÖK!!!!
3. Ebben a korban ne várd el tőle, hogy katonásan melletted lépdeljen és figyeljen minden szavadra :)
Nekem van egy keverékem most lesz 2 éves és néha rá is rájön az 5 perc séta közben, minden átmenet nélkül és olyankor pattog, forog, rágni próbálja a pórázt meg ugat, játékra hív. Ha rászólok és állok halál nyugodtan pár pillanat alatt befejezi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!