Az lenne a kérdesem hogy 2 szuka kutyát lehet-e egyben tartani?
Van egy francia bulldog szukam ami 7hetes
És egy yorki szukam ami 4honapos
Miért, most hogy tartod őket, szeparálva?
Miért ne lehetne együtt tartani őket?
Szoktasd őket össze, ha eddig külön voltak. Még babák, nem valószínű hogy megtépik egymást szerintem, de eleinte ne hagyd őket felügyelet nélkül. Nem tudom, az a kutya ami 7 hetesen van nálad, mennyire lehet szocializálva?' (Költői kérdés)
Ne adj felesleges bunyó-okokat pl. azzal hogy közös a táljuk. Foglalkozz velük külön-külön is, sétáljanak külön is, nem csak együtt. Ivartalanítás sem árt meg.
A yorkim az ugra bugra és egyik sincs jól szocializalva főleg a yorkim az fel a bulldogtol.
Nem akarom ivartalanitani egyiket sem!
Mit tegyek valaki le tudná nekem írni hogy mit csinalhak és hogyan?
Nekem is két szuka kutyusom van, a nagyobb már hét éves volt, amikor a kicsit befogadtam, ő akkor féléves volt. A nagyobb iszonyú rossz természet, és a területére még a barátait sem igen engedte be. Rettegtem az összeszoktatástól, két hétig úgy éltünk, hogy a kicsi vagy az ölemben volt, vagy elszeparálva. Napról napra egyre kevesebb volt a nagyobb agressziója. Két hét múlva mertük összeengedni őket, a nagy kétszer is betámadta a kicsit, aki rögtön megadta magát. Sehova nem engedte oda, mert minden az ő helye. A kicsi egy darabig meghúzta magát, aztán szép lassan összemelegedtek, olyannyira, hogy most már a kicsi pofátlanul kieszi a kaját a nagy tányérjából, és éppen ma hajnalban voltam kénytelen órákig hallgatni, ahogy a nagy föl-alá járkál a lakásban, mert a kicsi elfoglalta a párnáját, és ő nem fért oda. Egész addig ment a klippiti-klippiti, míg a kicsit odébb nem löktem a párnán, hogy ő is odaférjen.
Nagyon imádják egymást, rengeteget játszanak, nem gondoltam volna, hogy ilyen jóban lesznek.
Sok türelem és határozottság kell a gazda részéről, a kutyusoknál meg az a fontos, hogy csak az egyik legyen domináns, és akkor minden oké.
Ja, és a nagyot mindig agyba-főbe dicsértük, ha szépen bánt a kicsivel.
Mivel mindkét kutyád nagyon fiatal, szerintem nem lesz nehéz összeszoktatni őket.
Sok sikert!
Hogy kerül hozzád hét hetesen a kiskutya?Mi bajod az ivartalanítással?
Nekem két ivartalanított szuka bullterrierem van.Az egyik extra domináns,Ő volt meg előbb.Olyan 3 év körül volt,mikor a másik,egy idősebb,szaporítótól kiselejtezett szuka jött.Semmi gond velük,már három éve vannak együtt.Első pillanattól egy morgás nem volt.
sipparának igaza van, kutyasuli kell ide, minél előbb!
Miért nem ivartalaníttatod őket? A nevelés mellett ez is fontos dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!