Felnőtt, kistermetű - 3 kg-os - kutyámnak szeretnék szobakennel venni, de nehezen tudom eldönteni, hogy a rácsos vagy a textil változatot válasszam.
A kutyám jól nevelt, szobatiszta, nyugodt, mentes minden fóbiától, de éjszaka elég sokat kóricál, talán megoldás lehetne egy saját kis zug, ahol jól érzi magát.
Nekünk textil van, ha a kutyád jólnevelt akkor szerintem nem kell rácsos. Jobban is néz ki a textil, prakikusabb, és "zugosabb". 3 kg-os kutyának már találsz 5000 ezer forintért is, vagy az alatt. :) Biztos, hogy nem fogja szétszedni.
2014. szept. 22. 10:57
2/9 anonim válasza:
Ha még sosem volt boxban akkor nem olyan biztos h nem fogja szétszedni... Sok múlik a beszoktatáson, illetve h hogyan csinálod. Én műanyag boxot vagy fémmerevítős textilt vennék.
2014. szept. 22. 11:35
3/9 anonim válasza:
A rácsos kennelt is zugossá lehet tenni, ha huzatot veszel rá, vagy csak simán leteríted valamivel. A rácsos kennelnek megvan az előnye, hogy nagyon strapabíró. Viszont a szövetet könnyebb magaddal vinni bárhová, hiszen kisebbre összehajtható és könnyebb is. Bár 3 kg-os kutyának egyébként se kell nagy kennel. A rácsosat könnyebb takarítani. De ha a kutyád jól nevelt, nem szorong, és a beszoktatásra hagysz elég időt, akkor teljesen mindegy, melyiket választod. Amelyik szimpibb.
2014. szept. 22. 11:41
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A textil megoldás mellett döntöttem.
Csodálkozom, hogy miért írtátok hogy esetleg szétszedné?
Nem szokott soha semmit szétrágni, illetve nem fogom bezárni, csupán csak "búvóhelynek" használná.
A beszoktatással is tisztában vagyok:)
2 napig fogom "érlelni" az egyik plédjébe betekerve egy-két zokni és bikacsök társaságában, eldugott helyen:)
2014. szept. 23. 12:07
5/9 anonim válasza:
Szeretem az olyan kérdezőket akik megsértődnek egy válaszon... Sok kutya szétszedi a textilboxot, azt nekem honnan kellett volna tudnom, h a tiéd nem ilyen??? Megjegyzem az én atombiztosnak hitt kutyám, aki általában mesésen nyugodt a műanyag boxban, bizony a testilbox ajtajára egy jókora lyukat rágott. Ha meg nem zárod be akkor nem értem miért gondolod h egész éjszakára ott fog neked maradni és nem kóricál fel-alá?
2014. szept. 23. 15:33
6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy jött le, hogy megsértődtem volna, mikor írtam hogy csodálkoztam...
Nem tudom, hogy miért kellene bezárni?
A kóricálást nem úgy kell elképzelni, hogy vadul, csörömpölve bóklászik a lakásban:)
Én gondolom úgy, hogy nem megfelelő a helye, ezért keresi:)
2014. szept. 23. 15:53
7/9 anonim válasza:
Az én kutyáimnak van saját helyük (az egyiknek ez pont egy box), és ők is járkálnak éjszaka. Elmennek inni, meg lecsekkolják a sarkokat, befekszenek a lábtörlőre, ha melegük van, akkor átmennek a lakás hűvösebb pontjára... Szóval a járkálás szerintem attól még nem fog megszűnni, mert veszel neki boxot, csak akkor, ha be is zárod.
2014. szept. 23. 16:13
8/9 anonim válasza:
Mármint értem, hogy a te kutyádnak is van helye, csak azt próbáltam körülérni, hogy nem biztos, hogy azért járkál, mert ez neki nem megfelelő. Nekem még az a kutyám is járkál, amelyik valósággal imádja a saját párnáját.
2014. szept. 23. 16:15
9/9 A kérdező kommentje:
Értem, tehát az éjszakai kóricálás nem feltétlenül a nyugtalanság függvénye.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!