Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Német dog vélemények?

Német dog vélemények?

Figyelt kérdés

Tavasszal szeretnénk egy német dogot. Nem kell törzskönyv, az udvaron lenne, de télen és a hidegebb időszakokban a garázsban lenne a melegben. Eljárnék vele futni, sétálni, ezekkel nincs gond, imádom a kutyákat, szóval foglalkoznék vele sokat.

Olvastam sok helyen, hogy minőségi tápot kell neki venni. Ez mennyibe kerülne? Havi 20 000 Ft? Akinek van Dogja, és tudja hogy vannak ezek, annak megköszönném válaszát :)

2014. szept. 20. 15:58
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
És sokat betegeskedik? Az oltások mennyibe kerülnek?
2014. szept. 20. 16:00
 2/13 anonim válasza:
52%
Nekünk egy csomó ideig volt Német dogunk, és én úgy gondolom egy ilyen kutya jó választás lenne. Az oltások árát sajnos nem tudom megmondani, de nem árt figyelni, mert a mi kutyánk is könnyen megbetegedett.
2014. szept. 20. 16:08
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
nincs dogom, de ahogy tudom, kinti-benti kutyának, de inkább bentinek ajánlják a rövid szőre miatt. tehát nem elég neki a garázs. de igen, bizony kell a törzskönyv, mert egyébként is beteges fajta, hát még szűrések nélküli szülőktől vásárolt kölyök. szaporítótól NEM veszünk kutyát, csak tenyésztőtől, vagy fajtamentés. méretéből adódóan pedig sokat eszik, nem tudom kb.-ra saccolni neked, mert én a barf szerint etetek.
2014. szept. 20. 16:09
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem, tehát kell a törzskönyv. Nagyon beteges? És a szívbajokat valahogy nem lehet elkerülni? Nem szeretném hamar elveszíteni.
2014. szept. 20. 16:25
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

dogot kinti kutyának?:)))

hmm, kissé fázna nem?

egy nagytestű kuytánál, mint a dog, havi 20-ból nem úszod meg a kaját, legalábbis az első évben, és akkor még a kötelező orvosi kiadásokról nem is szólva.

2014. szept. 20. 16:26
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
csak úgy tudod a betegségeket kivédeni, hogy megfelelő kennelből választasz, ahol a tenyésztő elmond neked mindent a fajtáról, és utánaolvasol az etetésének, tartásának, nevelésének, szocializációjának, stb. jó munkát vele! :) második voltam.
2014. szept. 20. 16:30
 7/13 anonim válasza:
28%
bizony is kint kel tartani mert nem a szőrzet mérete hanem maga a kutya mérete a fontos nagyon nagy kutyusról van szó, a itteni átlagos kinti hőmérsékletnél nyugodtan kint lehet tartani ugyanis nem kicsi a mozgásigénye szerintem lakásban szenvedne
2014. szept. 20. 16:33
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat. Akkor a lakásban kéne tartani.

A garázs fűtve van és egybe van a házzal, de ezt tenyésztőtől majd megkérdezem.

Mégegyszer köszönöm a válaszokat :)

2014. szept. 20. 16:36
 9/13 A kérdező kommentje:
Hát arra gondoltam, h télen és a hidegekben a garázsban lesz, tavasszal, nyáron és ősszel ha még jó idő van, akkor kinn. :)
2014. szept. 20. 16:38
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nincs dogom, de az biztos, hogy rendes tenyésztő törzskönyv nélkül nem ad kutyát. Ez bizonyítja, hogy a kutya valóban fajtatiszta. A törzskönyv 5500 forint, szóval nem egy nagy ára van, viszont egy egészséges kiskutya már százezer forint körül van.

Tenyésztők listája: [link]

2014. szept. 20. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!