Idegenekre ugat, támadja őket a kutya. Hogyan lehet erről leszoktatni?
Inkább tapasztalatokra és tanácsokra lennék kíváncsi.
Olvasgattam arról, hogy odafigyeléssel erről leszoktatható, de mivel 3 napja van nálunk a kutya, nem tudom, hol kezdjem.
A történet a következő: kidobták, pár napot utcán tölthetett, amikor egy lány megtalálta, akinél 2 hetet töltött. Most hozzánk került. Félreértés ne essék, nem bántam meg, hogy ezzel a problémával befogadtam, szívesen dolgozom vele, segítenék neki, csak nem tudom hogyan.
Nem úgy támad, hogy kárt akar okozni az emberben, inkább egy kis félelem fedezhető fel a viselkedésében. Ha odakap, akkor sem erősen csak ilyen "csipkedően", viszont ugat. Séta közben is teljesen kiszámíthatatlan, kit fog ugatni kortól, nemtől függetlenül.
Körülbelül 1 éves, lány kutya, keverék.
Tudom, hogy egyik napról a másikra nem várhatok csodát. Amikor ugat, vagy észreveszem rajta, hogy mire készül, morog, akkor rákoppintok az orrára, bár gyakran ezután is folytatja.
Volt esetleg valakinek hasonló problémája? Hogyan lehet erről leszoktatni?
Előre is köszönöm
Örülök neki, de ettől függetlenül azért konzultálj pár kutyakiképzővel vagy gyakorlott kutyással is a biztonság kedvéért, sokan online is adnak tanácsot :)
Csak ügyesen! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!