Buta kérdés, de hogyan kell sétáltatni úgy egy kutyát, hogy a többi ne őrüljön meg?
Ez nem rajtad múlik. Te annyit tehetsz, hogy a te kutyád mindezek alatt nyugodtan halad melletted.
Mások kutyájának a viselkedését sajnos nem tudod befolyásolni...
Ha kijön és ellenséges akkor a kutyádat magad mögé irányítod (te legyél a saját és az idegen kutya között), kihúzod magad és határozott léptekkel továbbhaladsz. Utána otthonról panaszt tehetsz a jegyzőnél...
Az #1 válaszoló elmondott mindent. Kivétel nekem Rottweilerem van. És eszem ágában sincs a támadó és közé állni, inkább őt engedem előre. És ha veszélyes ellenfél közeledik még a szájkosarát is leveszem.
Szerencsére ez idáig a megjelenése és a határozottsága minden támadót elriasztott.
Kölyök kutya? Azért kérdezem, mert ha felnőtt, akkor nem lehet, hogy tüzel (a kerítés átugrásra tett kísérlet miatt).
Igazából, semmit nem tudsz tenni azon kívül, hogy a saját kutyádat nem engeded őrjöngeni. Sétáljatok úgy, mintha ott se lennének.
Ha kijön egy ellenséges kutya, akkor nagyobbnak tetteted magad (széttárod a karod, ha van rajtad kabát, akkor azt is), felé dobbantasz és (nem félelemtől cincogós hangon) rákiáltasz. Ha ez nem riasztja el és fenyegetően közeledik / rohan, akkor a mindeközben előkészített paprikasprayjel lefújod. Közben a te kutyádat magad mögött tartod. Szerintem ez a legtisztább, de zörgő tárgyat (pl kulccsomót) is lehet használni. Én egyszer szemtanúja voltam, ahogy nyitott kapun kirohanó közepes testű kutya rárontott ismerősöm kölyök kutyájára, azt ő egy jól irányzott rúgással küldte haza (lehet találgatni, ki volt legjobban felháborodva xD).
Botot is lehet magaddal vinni, de az szerintem macera.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!