Mi a véleményetek a magyar vizsla fajtáról illetve a vizslákról?
Én is nagyon szeretem őket, Weimari vizsla elbűvölő, a Magyar Vizsláról nem is beszélve,... :) Mindegyik vizsla meseszép! Neked milyen fajta vizslád van?
;)
a környékünkön rengeteg a vizsla ( valamiért divat lett ), és azt hiszem hogy talán kettő van, ami "normális", illetve normálisan van nevelve. az összes többi szófogadatlan, önfejű, és rettegnek a vihartól a tűzijátéktól, ami elég visszás egy "vadászkutyánál".
személy szerint nekem tetszenek, viszont a nagy mozgásigényük miatt nem kéne.
nagyon szeretem a kajlaságukat, barátságos természetüket!
légyszi tegyél föl képet!
Nekem 15 hónapos kan magyar vizslám van. Most járunk iskolába és nagyon fegyelmezett, eminens diák. A titok annyi, hogy rengeteget kell vele foglalkozni. Fizikailag is fárasztani kell (min napi 4 óra nálunk) és agyban is. Ő imád feladatozni, trükköket tanulni, szóval szereti használni a fejét. De való igaz, sajnos nagyon divatos kutya, mert alapból emberbarát és alkalmazkodó, de ha nincs rendesen lekötve az energiája, akkor hisztis, neveletlen és akár agresszív is lehet.
És igen, sajnos elég sok a szaporított házikedvencekből "legyártott" vizsla, amelyik fél a vihartól és tűzijátéktól, ami ugye a lövésállóságot kiüti, valamint olyat is hallottam hogy fél a víztől. Ha nincs rá valami oka, traumája, akkor az elég gáz. A vizslák tenyésztésének feltétele a vadászvizsga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!