Hogyan szoktassam le a rágcsálásról?
Meg kell fogni a bort a nyakanal mint az anyja es megrazni.
Es szolj ra erejesen, hogy nem szabad! Ido lesz de venni fogja a lapot.
Bár csak abból lehet következtetni hogy miről beszélsz, hogy említetted az ugatást, gondolom kutya.
Orálisan fusztrált, ill. fixált.
Valami nem jó, pl. mutassátok ki ha belétek harap hogy fáj.
De ne debil módon hanem értelmesen arra törekedjetek hogy megértse.
Játszatok apport jellegű játékokat.
Sokat foglalkozzatok vele. Sok séta , zárt helyen elengedni, gyakorolni a behívást.
Utolsó: off: hát nem azért de a kutyák témába tette, szal ész se kell hozzá h rájöjj.
Kérdező: Szóljatok rá, de én a nyakát nem fognám meg! fáj szegénynek :S
22:07 Te igen fontos ember lehetsz.
Nem mindegy milyen fajta, azért próbáltam utalni arra, hogy a kérdező nem említett semmit az állatról azon kívűl hogy szétrágja az életüket.
Egyébként a nyaki bőr rángatása is talán függ a kutya fajtájától.
A rágcsálás természetes. Egyrészt kölyök, másrészt kezdi váltani a fogait.
Minden egyes alkalommal, erélyesen rá kell szólni, hogy nem szabad. Ha a kezedet harapja, sikíts fel, szidd le, áll fel, és hagyd ott egy negyed órára (bünti). Ha nagyon durva, rákoppinthatsz az orrára vagy a fenekére, esetleg grabancold meg egy kicsit (nem erővel, a mentális fölény a lényeg).
Olvasd el Fennel Kutyapszichológia c. könyvét, sokat segítene a kutya nevelésben. A kölyökkori rágcsálás azért egy elég alap dolog...
Nem a nyakt kell megfogni, hnem a nyakan a bort!
Azert lehet vele konnyen hatni, mert a sajat anyjuk is igy teszi helyre oket.
Termeszetesen nem arra gondltam hogy meg kell fogni, es ugy meg kell rangatni, hogy ihaj, csk, hogy tudj ez marpedig nem.
Az enyem egybol fejehez kap, persze a kis taktikus "dog" mindig tudja magatol is mikor csinal rosszat haha
Es apam a mentsvar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!