Kiskutyám keveset mozog, nem nagyon szeret sétálni sem, mi lehet a baj? .
Szerintem is csak hamar elfárad :) Lehet, hogy alapból nem egy energikus egyed, de ha még kölyök is akkor minden olyan fáááárasztó :D
Én 1 évesen hoztam el a kutyámat menhelyről, ahol csak a 4 falat nézte, de ő is 20 perces séta után már zuhant be az ágyába :)
Kicsi még nem csak sétáltatni kell, hanem játszani is vele és úgy lefárasztani.
És persze más kutya kölykök is segíthetnek.
kölyök még. az enyém is ilyen volt kicsinek. vidd kutyák közé, akkor többet fog mozogni, viszonyt vigyázz, mert az nj hajlamos túlhajtani magát! Neked kell figyelned a kutyát, és megállítani a játékot ha már a fáradság jeleit látod.
a dp és egyéb szűrések, 6, 12, és 24 hónapos korban vannak.
ha táppal etetsz, akkor vegyél neki visszafogott fehérje tartalmút.
Akkor írom. Szóval 10 hetesen került hozzám, akkor 2 hétig még társasházban laktunk. Ott naponta 5ször-hatszor vittem le, nagyon hamar szobatiszta lett. Ott sok kutyával találkozott (ekkor már megvoltak az oltásai), de inkább csak a térenvoltunk. Azóta kertes házba költöztünk, egy kertvárosba. Most itt sétálunk(nánk), de sajnos tele van szocializálatlan, dühödt kutyákkal, sokszor alig tudunk elmenni egy-egy kerítés előtt. Sajnos , itt a kutyatartás abból áll, hogy a kutyák "őrzik a házat", egész nap rájuk sem néznek, senki nem sétáltat kutyát. Arra gondoltam, hogy talán vissza kellene járni a régi helyre, de akkor naponta el kell vinnem kocsival, vagy csak hetente kétszer-háromszor vigyem oda? Kutyasuliba szeretném majd vinni, épp most járok ezután is. Itthon naponta foglalkozom vele, alapdolgokat tanulunk (ülj, maradj, fekszik(azt még most kezdtük), meg a visszahívást. Ezeket szívesen csinálja, jutalomfalatot adok kb. 80 %-ban.
A sétáknál laza pórázzal megyünk, ezt tanulgatjuk, de még nem megy lábnál. Viszont az a baj, hogy mindent meg akar kóstolni, minden szemetet összeszedne, ha hagynám. Amúgy okos, nyugodt kiskutya. De labdázni pl- nem szeret, a húzogatós játékot kedveli, de állandóan azt sem játszhatjuk. Különben állandóan a nyomomban van, mindenhova követ, szóval egy tündéri kutyus, nagyon szeretem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!