Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyát érdemes venni...

Granitis kérdése:

Milyen kutyát érdemes venni az alábbi kritériumok szerint?

Figyelt kérdés

Egy nagyobb testű kutyafajt szeretnék de fontos hogy szelíd teremészetű legyen mert van Itthon egy 10éves spániel és egy macskám is. Én a rottweilerre gondoltam mert volt egy nagyon szelíd régen a szomszédunkban vagy egy berni pásztorkutyára mivel szép és szelíd természetű... Oh 14 éves vagyok tehát fontos hogy ne legyen agresszív tipus valamint kinti kutya lenne, lenne neki hely bőven!

Válaszotokat előre is köszönöm :)

2014. szept. 10. 14:13
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Akkor a pénzt tegyük férre... fajtákból mik az érdemesek??
2014. szept. 10. 14:41
 12/23 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
A pánzt tegyük félre, vagyis majd szépen veszel egy szaporítottat...persze. Menhely megint nem jó, mert keverékek... rottweiler, pit, amstaff eszedbe se jusson...
2014. szept. 10. 14:49
 13/23 anonim ***** válasza:
Mi a bajod a menhellyel?
2014. szept. 10. 14:53
 14/23 A kérdező kommentje:
Semmi gondom de azért lehetek kíváncsi a fajtákra hogy mit mondotok??? egyébként ezt az árat besaccoltam ennyiért láttam hasonszőrű kutyákat a neten... Hidd el nekem nem a pénzen fog múlni hogy milyen kutya lesz (csak kiskutya jöhet szóba mivel a nagyobbakat érhették már komolyabb traumák is)
2014. szept. 10. 14:56
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ha fajtatisztát akarsz, akkor gyűjtsd még egy kis pénzt.

Ha nem, akkor ott a menhely, tele ingyen kiskutyákkal!

Szaporítótól meg ne vegyél olcsó kutyát, mert csúnyán rá fogsz fázni. 14 évesen meg gondolom nem az az álomkutyád, akivel állandóan az állatorvoshoz kell szaladgálni, mert állandóan van valami baja.

2014. szept. 10. 15:05
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Fajtán belül is vannak eltérések a kutya viselkedésében. A rottweiler egy őrző-védő fajta, tehát elég határozott kéz kell hozzá, mert komolyan próbára teszi a gazdája tekintélyét.

Igazából a nagytestű kutyák etetése horror összegekbe kerül, ha bármi baja van, akkor a gyógyszer is többszörösébe kerül, mint mondjuk egy spánielnek.

Villogásból ne válassz ilyen kutyákat. Gondolom nem a saját pénzedből tartanád el ... Rossz helyről hozott kutyára pedig egy jó helyről származó kölyök árának többszörösét is elköltheted.

2014. szept. 10. 15:16
 17/23 A kérdező kommentje:

Ezzel egyetértek (a kutya nem villogásra kell hanem kis házikedvencnek és meg is indokoltam a rotit úgy érzem...)

Egyébként igen nem én trartom malyd el 14 évesen. szerintem ez sehol sem gy megy hogy "fiam akarsz kutyát??

Igen

Akkor gyűjtsél még

2014. szept. 10. 15:27
 18/23 anonim ***** válasza:

*majd

14 éves gyereknek legfeljebb szaporító ad el ilyen kaliberű kutyákat. Inkább foglalkozz a tanulással, mert rád fér! Aztán ha nem anyádék pénzét költöd, akkor majd esetleg újra felhozhatod a témát.

Azt pedig, hogy milyen fajta illik az emberhez, nem a gyk-n szokta kideríteni a lelkiismeretes ember. Utána olvas a fajtáknak, felméri, hogy mit tud neki nyújtani és mit vár el egy kutyától. A rottweiler munkakutya, nem neked való. A berni pásztor már alkalmasabb erre, de csak séta mellett! És nem mindegyik egyed olyan hú de szelíd, ne abból az 1-2 kutyából indulj ki, amelyiket felületesen ismerhetted. Még egy spániel (!) is lehet agresszív nem megfelelő kezekben vagy egy retriever. Nem a fajtán múlik.

2014. szept. 10. 15:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Napi hány séta?

Mennyi kutyasuli?

Mennyi agyi fárasztás?

2014. szept. 10. 17:03
 20/23 KutyaFanatic ***** válasza:

Szia!

Nekünk volt kan labradorunk és szuka rottweilerünk is már, de nem egyszerre.

A labrador soha, senkinek nem okozott sérülést, viszont felnőtt korában is bárki bejöhetett a kapun - igaz, így is volt nevelve, olyan tipikus mindenki kedvence volt.

A rottweiler soha nem akart ártani senkinek, de olyan erős volt benne az "ösztön" (a kiképző szerint), hogy a legkedvesebb játszópajtását, egy cicát is egyszerű rongydarabként lóbált, amikor az volt olyan hülye és a közelébe ment. A poén az, hogy a cica többször kezdeményezte a játékot, mint ő, igaz, együtt nőttek fel.

[link]

Később más kutyával is durván játszott, abszolút nem volt való félős, lusta, gyenge állatok mellé. Persze ez nyilván egyedfüggő is. De ismétlem, soha nem volt benne rossz szándék, egyszerűen túl erős volt és túl aktív.

[link]

Ne haragudj meg, de én 30 évesen alig bírtam vele, olyan erő volt benne. Ehhez adódik, hogy az emberek félnek tőle. Szóval 14 éves lányként igazán felhőtlenül biztosan nem fogsz tudni vele sétálni 1-2 éves kora után, pláne ha kan.

A helyedben egy "nem őrző-védő" kutyát választanék most, hogy még ilyen fiatal vagy és a szüleiddel élsz. Mert ha te nem bírsz vele, akkor az ő problémájuk lesz.. és nem biztos, hogy örülnének neki.

A berni pásztort nem ismerem, mi is akartuk a roti helyett, mert tényleg nagyon szép, de ő házőrzésre nem való, a tenyésztő szerint csak hátrálva ugat, de nem támad.

[link]

A helyedben a labradort választanám - de ezt nektek kell tudnotok!:)

2014. szept. 10. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!