Mit adjak 3,5 hónapos kiskutyámnak?
Ebben a korban még napi háromszor kéne enni kapnia. A tápot áztasd be, hogy megduzzadjon. Nagytestű fajtának való kölyöktáp lenne jó neki, ha ragaszkodsz a táphoz.
Nekem a most már felnőtt kutyám 4-5 hónaposan kapott csonthártyagyulladást hasonló probléma miatt, nekem az állatorvos azt javasolta, hogy csökkentsem le felére a tápmennyiséget, amit amúgy eszik, és pótoljam ki főtt rizzsel. Ez volt pár hétig. A mostani három és fél hónaposomat viszont átállítottam tápról BARFra, vele remélhetőleg nem lesznek hasonló problémáim.
Kiskutyánál 6 hónapos korban 3-szor kell ennie naponta. Majd 1.5 éves koráig 2-szer naponta. Akkora lesz a gyomrában olyan erős az ínszalag, hogy ne legyen probléma. Mert a kutyák gyomrát csak egyetlen egy tartja, pl ezért nem szabad még sétáltatni sem őket evés után, mert könnyen átfordulhat a gyomruk terhelésre. Főleg ha kiskorában helytelenül etetted és megnyúlott a szalag.
Csodálom, hogy a tenyésztő sem az állatorvos erről nem világosított fel.
nyugodtan etesd kétszer, semmi baja nem lesz. kölyök korban inkább sovány legyen a kutya, sem mint pont jó.
próbáld a "tanítását" délben végezni ( már nincs olyan meleg ), mert két etetés között jobban tudod motiválni jutifalattal.
ha nagyon sajnálod, hogy "éhezik", akkor a táphoz keverhetsz egy kevés túlfőzött rizst, " had legyen tele a poci", attól nem fog hízni.
Ha táp, akkor Purina Pro Plan Puppy. Ami a tápon van, azt egy közepes aktivitású, átlag kutyára írják. Ha soványnak adj neki többet, az egyik kutyánk 2-szer annyit kap, prémium minőségűből mint az előírt és még így is lesoványozzák.
Ha BARF, akkor nézz szét facebookon, van egy pár ilyen csoport ott tudnak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!