Kezdődő végbéldaganat, vagy normális jelenség?
Szóval van egy kutyám, keverék (vizsla-terrier), 6,5 éves, kan. Kissé túlsúlyos.
Soha nem volt begyulladva a bűzmirigye. Kb. évente szoktam fürdetni, mert természetéből adódóan kerüli a koszt:D
Szóval, most fürdetéskor láttam, hogy a végbélnyílásának felső része (ugye jobb-bal oldalon van a bűzmirigy, így az nem lehet) nagyobb, mint az alsó. Úgy a duplája kb.
Ez normális, eddig is ilyen volt, vagy inkább vigyem orvoshoz?
Az igazság az, hogy nem igazán figyelgettem a hátsó területeit, így nem tudom, hogy ilyen lehetett-e.
Nem fáj neki, ha kicsit nyomkodom. Házikosztot/kutyakonzervet eszik.
Sajnos a kutyakonzerv, olcsó tápok tele vannak rákkeltő anyagokkal. Én a helyedben mindenképp elvinném orvoshoz mert kezelés nélkül csak rosszabbodhat a helyzet. Viszont egy 6,5 éves kutyánál kivenni a végbél egy részét és máshol ki vezetni nem hiszem, hogy megtennék. Két esélyes a dolog.
Mindenképp DOKI.
Holnap visszük, mert már én is túlaggódom. De inkább azért csesszen le a doki, hogy feltartom, mint azért, hogy későn viszem orvoshoz...Amúgy is a napokban akartam neki féregírtót kérni (félévente szoktuk), így kiruccan velem a kutyus is:)
Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baja. A másik kutyámat féléve vesztettem el, és még nem dolgoztam fel.. (ő 2 éves sem volt, megmérgezte valami jóakaratú)
Köszönöm! Remélem sokáig fog élni a mostani kutyusom:)
És sajnálom a te kutyusodat is:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!