Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kezdődő végbéldaganat, vagy...

Kezdődő végbéldaganat, vagy normális jelenség?

Figyelt kérdés

Szóval van egy kutyám, keverék (vizsla-terrier), 6,5 éves, kan. Kissé túlsúlyos.

Soha nem volt begyulladva a bűzmirigye. Kb. évente szoktam fürdetni, mert természetéből adódóan kerüli a koszt:D

Szóval, most fürdetéskor láttam, hogy a végbélnyílásának felső része (ugye jobb-bal oldalon van a bűzmirigy, így az nem lehet) nagyobb, mint az alsó. Úgy a duplája kb.

Ez normális, eddig is ilyen volt, vagy inkább vigyem orvoshoz?

Az igazság az, hogy nem igazán figyelgettem a hátsó területeit, így nem tudom, hogy ilyen lehetett-e.

Nem fáj neki, ha kicsit nyomkodom. Házikosztot/kutyakonzervet eszik.

2014. szept. 8. 14:45
 1/5 anonim ***** válasza:

Sajnos a kutyakonzerv, olcsó tápok tele vannak rákkeltő anyagokkal. Én a helyedben mindenképp elvinném orvoshoz mert kezelés nélkül csak rosszabbodhat a helyzet. Viszont egy 6,5 éves kutyánál kivenni a végbél egy részét és máshol ki vezetni nem hiszem, hogy megtennék. Két esélyes a dolog.

Mindenképp DOKI.

2014. szept. 8. 14:51
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindenféleképpen vidd orvoshoz.Amilyen gyorsan csak tudod.A nagypapámnak is volt egy kutyája Végbél daganatos volt.Hidd el most vidd el mint később.
2014. szept. 8. 14:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Holnap visszük, mert már én is túlaggódom. De inkább azért csesszen le a doki, hogy feltartom, mint azért, hogy későn viszem orvoshoz...Amúgy is a napokban akartam neki féregírtót kérni (félévente szoktuk), így kiruccan velem a kutyus is:)

Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi baja. A másik kutyámat féléve vesztettem el, és még nem dolgoztam fel.. (ő 2 éves sem volt, megmérgezte valami jóakaratú)

2014. szept. 8. 15:09
 4/5 anonim ***** válasza:
2-dik vagyok nagyon sajnálom. a 2 éves kutyádat.:( Amelyiket meg viszed orvoshoz,ő neki meg jobbulást. Nekem nem sokára lesz 1 éve hogy elvesztettem a 13 éves kutyámat. Hihetetlenül rossz érzés.
2014. szept. 8. 15:22
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Remélem sokáig fog élni a mostani kutyusom:)

És sajnálom a te kutyusodat is:(

2014. szept. 8. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!