Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van egy 5 honapos rotim....

Van egy 5 honapos rotim. Ocsem imadta az elejen most meg ha az utba van belerug egy kicsit. Hogy beszelgessek el ocsemmel hogy ezt a kuzya megjegyzi es isten ne adja ha megno visszaadhatja?

Figyelt kérdés
2014. szept. 7. 13:43
 1/9 A kérdező kommentje:
ocsem 19 eves. es nem tudja ezt felfogni
2014. szept. 7. 13:44
 2/9 anonim ***** válasza:
77%

Először is, ha az öcséd útban van, rúgjál bele te is, előbb-utóbb majd felfogja

Másodszor: neved úgy a kutyát, hogy ne attól kelljen félni, mikor kinek mit ad vissza. Amíg te úgy nem döntesz, ő baromira nem akciózhat és kész.

2014. szept. 7. 13:55
 3/9 A kérdező kommentje:
de ha nem fognak kijonni egymassal lehetseges hogygondok lehetnek mert az is lehet elkezd majd felni az emberektol es ez egy rotinal nem igazan jelenthet jit
2014. szept. 7. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:
75%

fhu... figyelj, ha ilyen félelmeid vannak, vidd el kutyasuliba.

Egyébként meg ha elég határozott és következetes vagy a kutyáddal, nem lesz semmi ilyen.

az öcsédet meg annyiszor vágd szájba, ahányszor belerúg a kutyádba, ha a szép szóból nem ért

2014. szept. 7. 14:34
 5/9 anonim ***** válasza:

Bizony a roti megjegyzi az ilyen dolgokat, bánásmódot, így van rá esély, hogy felnőtt korában, ha az öcséd újra bele akar rúgni, a kutya elkapja a lábát (mellesleg joggal).

Ha nehéz a felfogása, akkor sajnos beszélgetéssel ezt nem tudod megoldani. Egyébként sem kéne rugdosnia az állatokat, nem csak azért nem, mert visszaüthet a dolog, hanem mert állatkínzás. Magyarázd meg neki, hogyha mégegyszer meglátod, felveszed videóra és feljelented. Ha ebből se ért, vágd pofán! Én nem hagynám, hogy rugdossák a kutyámat. De egyébként meg rottit olyan családoknak érdemes tartania, ahol mindenki egyformán szereti őket és rendesen bánnak velük.

2014. szept. 7. 14:36
 6/9 A kérdező kommentje:
igen tudom hogy olyan csaladban valo de eddig nem zavarta ocsemet a dolog csak mostanaban volt mar rotink ot nem bantotta.erdekes. persze nem hagyom hogy bantsa azert kerdeztem meg itt is hatha valakinek volt mar ilyesmi helyzete. megprobalok vele beszelni es igen bem csak mondom de megis teszem hogy feljelentem.jo otlet. en a kutyam jobban veszem csaladtagnak igy meg merem tenni ha tovabbra is folytatja. en bizok a kutyamba teljesen egy normalis kutyus nem harap jatekbol sem es szifogado mindenkivel elvan egyszoval jol szocializalt kutya. semmi gond vele. de ha felnol egy roti hirtelen tudd agressziot mutatni ha ocsemmel nem lesz jobb kapcsolata o emlekszik mindenre. es semmifelekeppen nem dobnam ki a kutyamat ezert igy mindenfelekeppen minden erommel probalok segiteni a dolgon. es ha nem fejezi be akkor igen feljelentem.
2014. szept. 7. 15:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt egy kuvasszal mielőtt megszülettem. Nagy korában megtámadta azt aki rugdosta, és el kellett ajándékozni... Meséld csak el az öcsédnek, hogy ez vár rá... A kutyát meg ne engedd a közelébe.
2014. szept. 7. 16:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha beáll elé a kutya,azaz a dominanciáját mutatja,egy fellökés jogos az öcsi részéről.Ha nem erről van szó,akkor meg beszélj a tesóval,hogy mi változott meg,amiért ezt csinálja.
2014. szept. 8. 09:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Lehet,hogy a tesónak veled van gondja,féltékeny,vagy csak nem mer veled szembe szállni,vagy valakivel a családban,akinek szintén fontos a kutya és az eben vezeti le a mérgét.
2014. szept. 8. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!