Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan lehetne megváltoztatni...

Hogyan lehetne megváltoztatni ezt a viselkedést?

Figyelt kérdés
Van egy labradorom, nincs velem különösebb bajom, kedves nyugodt kutya. De amikor sétáltatni akarom és meglát egy másik kutyát egyszerűen megállíthatatlanná válik. Habár nem bántja a másik kutyát, de sokszor úgy menne hogy szinte már meg is fullad. Az se tetszik hogy nem vesz engemet figyelembe, habár nem domináns a kutya és emberekkel szemben nagyon szelíd. Hogy lehetne tanítani, hogy ne viselkedjen így egy másik kutya láttán? Mert így nem lehet sétáltatni. Egyébként nem bízok meg benne olyan szempontból hogy nem harapna meg egy másik kutyát.

2014. szept. 6. 21:17
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Igen már látom az itt a gond kevés kutyával találkozik. Egyébként nem az én kutyám eredetileg csak a gazdája leszarja amióta megnőtt. Én meg úgy vagyok vele minek költsek más kutyájára. Mert a kutya iskola gondolom olcsó mulatság. Kösz a hozzászolásokat majd kitalálok rá valamit.
2014. szept. 7. 00:26
 12/12 anonim ***** válasza:

de durva hogy labi...pedig azok nem is tartoznak a nehéz eset kategóriába...

szóval akkor először is azt kell eldönteni, hogy akarsz-e a kutyával és esteleg akár magadhoz is vehetnéd.

Játékkal motiválni sokkal nehezebb, mint kajával, legalábbis nekem ez a tapasztalatom, ha előkerül a labda egy kevésbé képzett de annál játékmániásabb kutyánál, a gazdi idegileg kifeszül mire eléri, hogy a kutya ne a labdára, hanem rá figyeljen.

Szóval ha foglalkozni akarsz vele, vedd magadhoz, ha pedig nem, akkor az eredeti gazdival ajándékoztasd el olyan helyre, ahol tudnak vele foglalkozni!

2014. szept. 7. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!